Lehetett ez szívroham?
Fiam 23 éves. Ma délután panaszkodott, hogy rosszul érzi magát. Ebből rosszullét lett. Furcsán vert a szíve, a keze könyéktől lefelé zsibbadt, hideg volt. Mondta nehéznek érzi a mellkasát. Enyhe remegés az egész testében.Férjem vérnyomást és pulzust mért. Vérnyomás 168/90, pulzus 130.
Vérnyomás csökkentő gyógyteát adott neki, én pedig egy szem Valeriána /enyhe gyógynövényes nyugtató/ adtunk neki. A kéz zsibbadása alábbhagyott. Most alszik.
Éjszaka bulizni volt. Talán egy éve rendkívül egészségre káros életmódot él. Éjszakai élet, ivás, cigi, rendszertelen alvás, és az okos telefon időhatárt nem ismerő állandó nyomkodása. Sokszor mondtam neki ez így nem lesz jó. Most megijedt, mondta halálfélelme is volt a fura szívverés és a légzés nehézség miatt. Változtatni fog az életmódján.
Szerintetek elég ha kipiheni ezt az egészet. Lehet jelzett a szervezete, hogy ELÉG, megállj! Vagy esetleg valami komolyabb szívprobléma is lehet a háttérben. TB-je most nincs. Fél éve eljött a munkahelyéről. Azt hittük majd hamar el fog helyezkedni.
Szerintem drogot használ és most emeli az enyhébből az erősebb felé a lépést.Nézzetek utána. A vérnyomása is magas, a pulzusa se jó, és szive se..
Mindenképpen orvos, de drogteszt is..
Valószínűleg nem szívroham volt, habár (!) elméletileg előfordul olyan, hogy "lábon kihordott szívroham". Amennyire én tudom, szívroham nem múlna el egyszerű gyógyteától... A pánikroham szokott egyébként a szívrohaméhoz hasonló tüneteket produkálni.
Mellesleg... szívroham gyanúval a MENTŐT kell hívni, nem pedig teát főzögetni!!! Örüljetek hogy végülis nem az volt! Töltsd le legalább az Életmentő alkalmazást, pont erre van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!