Volt már olyan, hogy influenzásan dolgotzál?
"És amíg beértél a munkahelyedre?"
A kocsimban egyedül kétlem.
"Másnak is továbbadhatták, nem csak a családjuknak, hiszen ők viszont másokkal is érintkeztek, nem csak veled meg a családjukkal."
Ahogy mástól is elkaphatta bárki boltban, utazás közben, stbstb. Mit szeretnél? azt, hogy szórjak hamut a fejemre és toljak egy "Walk of Shame"-et Trónok harca stílusban a főutcán? Ez egy olyan helyzet volt amit meg kellett oldani valahogy. Mindent megtettem annak érdekében, hogy senki se kapja el tőlem és minden jel arra utal, hogy ez így is lett. Én sem járok betegen dolgozni de ebben az esetben nem volt más lehetőségünk. Nincs bűntudatom, mert úgy érzem nincs miért.
Ne is legyen bűntudatod, nem is arról van szó.
Bizonyára mindenkivel megesett már hasonló eset.
Én is a munkahelyemen lázasodtam be egyik percről a másikra. Szépen befejeztem a munkám majd hazamentem. Igyekeztem mindenkit elkerülni.
Nem lehet azt állítani, hogy biztos senkinek nem adtad tovább. Ennyi a történet. Ez egy olyan rizikó volt, amit mindenki bevállalt, aki veled dolgozott és te meg maszkban ezt minimalizáltad.
De nem lehet mondani azt, hogy senkinek nem adtad tovább, mert nem bizonyítható. Azt lehrt kijelenteni, hogy a helyzethez képest jól kezelted és figyeltél másokra, hogy lehetőleg ne kapják el amellett, hogy közben a munkát is tudd végezni.
Nem arról szól, hogy feszítsd magad keresztre, de szentté se avassad magad emiatt.
Sokan még arra sem képesek, hogy felveszik a maszkot.
Dolgozni meg kell és betegnek lenni olyan luxus, amit nem engedhet meg bárki magának.
Csak a kultúrált változat, hogy ilyenkor nem a levegőbe köpköd valaki, és nem szétszórja a fertőző zsepiket más asztalán, hanem odafigyel.
Volt már sok nagy influenzajárvány. Ilyenkor le kellett volna álljon az egész ország?
Ráadásul, ha valaki nem nagyon vigyáz magára, csak idő kérdése, is úgyis elkapja.
#15 Székesfehérvár 40%a betegállományban volt influenzával és sokan bele is haltak és még több embernek lettek súlyos szövődményei. Akkor is hőmonitoroztak munkahelyen és mindenhol ki volt rakva a fertőtlenítő.
A termelés csökkent nem egy gyárban és nem igen kaptak fizu emelést az emberek és a forint is sokat romlott abban az időszakban.
Van hatása a gazdaságra az influenzának is.
Mégsem képesek az emberek azóta sem a helyes kézmosásra és nem képesek a szájuk elé tenni egy zsepit, vagy a könyökhajlatukat, hanem több embert köpnek le a köhögéssel, tüsszögéssel a tömegközin. A kórházakat lezárják és jó néhány szolgáltatás nem elérhető.
Plusz az influenza gyógyítása ismert és védőoltá államilag támogatottsága nincs kihasználva. Idén is csomó oltó anyag ki lett dobva, mert a lakosságnak nem kell. De folyamatoa a védekezés.
A munkáltatónak érdeke, hogy ne legyen tömeges megbetegedés. Ezért azt, aki mindenféle óvintézkedés nélkül a levegőbe köhög, a kilincset a nyálas kezével fogja össze és szétszórja a taknyos zsepiét, ki is rúghatja. És nálunk élnek is a fegyelmi és kényszer szabadságolással és csak orvosi igazolással jöhet vissza dolgozni.
Nagyon kis különbség van a tudatlan de aktív fertőző és a szándékos fertőző között. Az olyanok, akik influenzásan végig köpködik a lift gombokat, akik amúgy tesznek a kezük elé valamit, de ilyenkor nem, hogy hadd dögöljön meg a szomszéd tehene is.
És nagy különbség van a maszkot hordó, kezét mosó, taknyos zsepit külön zacskóba gyűjtő (esetleg WC-be dobó), de nélkülözhetetlen munkaerő között és az átlag csőcselék között. Hatalmas nagy a különbség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!