Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Alacsony vérnyomásra milyen...

Alacsony vérnyomásra milyen házi praktikák vannak?

Figyelt kérdés

Nagyon alacsony a vérnyomásom mostanában, kb 105/50 körül van sokszor. Nagyon rosszul vagyok, néha nehezen lélegzek miatta. Régen sosem figyeltem a vérnyomásom, de nem is voltam sosem ilyen rosszul. Az orvosom szerint 130/65 körüli lenne az ideális, mivel fiatal lány vagyok így a menstruáció miatt a 120/60 körüli érték sem vészes, de nem is jó.

Az utóbbi időben sokkal többet iszok mint korábban, de az értékeim nem javulnak. Iváson és kávén kívül mivel lehet "házilag" javítani a vérnyomást?

2020. jún. 13. 13:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Még annyi hogy naponta olyan 1-1,5 liter folyadékot iszok, próbálom növelni az adagot, de rettentően zavar, hogy fél óránként pisilni járok, azzal lehet valamit kezdeni?
2020. jún. 13. 13:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Majd hosszászokik a szervezeted. Igyál normálisan nyugodtan.

AMúgy kávé.

2020. jún. 13. 13:31
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Napi 2 kávé biztos segít, de tej, fehérítő nélkül érdemes, cukor ok, mert ha nem elég erős akkor semmit nem ér. Ne 3in1 kávé legyen, hanem vagy főzz vagy vannak granulátumos kávék, azok is jók.
2020. jún. 13. 13:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Örülnék ha lenne más út, nem szívesen innék annyi kávét.
2020. jún. 13. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Pedig ez a legegyszerűbb és legegészségesebb .
2020. jún. 13. 14:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Mi az egészséges a kávéban?
2020. jún. 13. 14:08
 7/7 anonim válasza:
100%
Nekem most mértem 95/61 volt. Nekem ez a normális. Mindig alacsony volt. Soha nem ájuldoztam. Nálunk családi vonás az alacsony vérnyomás. Nekem is ajánlottak kávét, csak az a gond, hogy az a pulzust is megtekeri, ami nekem alapból 100 körül mozog. Így én általában egy fél kávét iszom meg napközben. Ami jó rá, és tényleg hatásos az a mozgás. A sport. Vagy, ha nem is sport, aki napi fél óra séta minimum. Illetve az étel sem mindegy mit fogyasztasz. Mennyire élsz egészségesen.
2020. jún. 18. 00:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!