Miért nem kapok elegendő levegőt az orromon?
Orrsövényferdülés vagy orrpolip csinál ilyet. Esetleg krónikus nyálkahártya-duzzanat, ami orrcseppfüggőknek szokott lenni.
Ahogy írod, hátsó garatfali csorgás is lehet - a fentiek okozhatják azt is. Torkod nem szokott miatta fájni? Nem krákogsz sokat mostanában?
Füll-orr-gégészhez kellene menned.
De, többször rekedtnek érzem magam. És néha a torkom is szokott kaparni, meg valami irritálni a torkomat.
Amúgy mikor meg voltam fázva, sokszor használtam orrcseppet, 6-8 óránként mikor éreztem, hogy elmúlik a hatása és újból kell, hogy kapjak levegőt, de amúgy ezeken az alkalmakon kívül semmilyet sem használok. Vagy már ez is nevezhető függőségnek, ha évi 1-2 megfázáskor ennyit használom?
Nem, a függőség az, ha hónapokig/évekig orrcseppen élsz.
De a többi problémád lehet, sőt, elég valószínű így, hogy a torkod is érintett. Menj orvoshoz mindenképp, mert az állandó csorgás, torokköszörülés nagyon megerőlteti, roncsolja a hangszalagokat.
A csorgás amúgy nyilván álló helyzetben rosszabb, ez a fizika törvénye. Gravitáció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!