Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Félek a szívbetegségtől mit...

Félek a szívbetegségtől mit tegyek?

Figyelt kérdés
Félek a szívbetegségtől már 2 éve kb és ez miatt pánikrohamjaim vannak és olyan tüneteim ami olyan mintha szívemmel lenne probléma(nem tudom ilyen létezike de állítólag igen van ilyen) ,azt mondták a doktorok egészséges a szívem még régebb sok vizsgálatot csináltattam hogy végre el higyjem de nem jött össze,mit tudjak tenni, hogy legyőzzem ezt a szívbaj félelmet ? Amikor alkoholt iszok a haverokkal és olyan állapotba vagyok hogy már nem ilyesmiken gondolkodom akkor nem nézegetem a szívdobogásom és mással foglalkozok de ha csak pici van bennem akkor már egyből nézegetem ahogy dobog és ahogy gyorsul és ez miatt pánikolok be ismét. Mindennap figyelgetem hogy dobog a szívem de próbálok leszokni erről,néha vannak extrasystolék azt hiszem de azt olvastam az természetes olyan mindenkinek van,haverokat is kérdeztem nekük szokott-e ilyen lenni és pár haverom mondta, hogy igen de nem érdekli őket, sportolok is és van amikor az közbe is el kap a pánikroham ,hogy tudnám el felejteni örökre a szívbajtól való félelmem? Fiatal vagyok (19) és idegesít,hogy más haverokat nem érdekel semmi és nem gondolkodnak betegségeken és élik az életüket

2020. máj. 18. 06:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Írhatsz privátban, ha gondolod, és beszélhetünk erről. 19F
2020. máj. 18. 07:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A haverok teszik jól. Te pedig állandóan ezzel foglalkozol, ezen stresszelsz, rágod magad. Csodálkozom, hogy még nincs bajod. DE, ha 2 éve tart már ez az állapot, és eddig nem történt semmi, akkor nagy valószínűséggel már nem is fog. Felejtsd el ezt dolgot, mert még bevonzod, amit igazából pont nem is akarsz.
2020. máj. 18. 08:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Szüleim is ezt mondták
2020. máj. 18. 08:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igazuk van.

Nekem van valódi szívritmus zavarom. 5 éve műtötték. Az orvos azt mondta, csak 95%-ban hoztak helyre. (Nem tudom, miért nem 100%)

Előtte azt mondták, ha nem műtenek meg, életem végéig gyógyszert kell szednem. Ami a meglepő: műtét után ugyanezt mondták. Egy ideig szedtem a szívemre a gyógyszert, de olyan anyag volt benne, amire allergiás vagyok, viszont a kardiológus kategorikusan kijelentette: nem ír fel másik gyógyszert. Plusz a gyógyszer szedése mellett IS előfordultak olykor plusz szívdobbanásaim. Abbahagytam a szedését. Már csaknem 5 éve, hogy nem szedem. Ja, és egyébként, ami a vicc: a gyógyszer mellékhatásai között ott volt: szívritmus zavart okozhat.

Szóval nem szedem, és meg vagyok. Nem gondolok arra, hogy mi van a szívemmel.

Ezért azt gondolom: neked is ezt kellene tenned.

2020. máj. 18. 08:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Pszichológust vagy pszichiátert keress fel, mert ez már nem normális fokú félelem.
2020. máj. 18. 08:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Tudom én is hogy nem normális de agyban elég erős vagyok úgy gondolom
2020. máj. 18. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!