Van e valami bevált technika arra, hogy könnyen visszaaludjon az ember az éjjel közepén?
Azt szokták mondani hogy írd le a gondolataid.
Én lefekvés előtt 2x elmegyek mosdóba, 15-20 perccel az első után.
Illetve 1 órával fekvés előtt már ne igyál.
"Én lefekvés előtt 2x elmegyek mosdóba, 15-20 perccel az első után.
Illetve 1 órával fekvés előtt már ne igyál."
Bárcsak ez így működne:)...
hiába nem iszom már lefekvés előtt 2 órával se akár és megyek el mosdóba, akkor is felkelek éjjel szinte mindig mosdóba és nem tudok visszaaludni ugyanúgy, mint a kérdező.
Nyilván ilyenek vagyunk. Én világ életemben ilyen voltam. Örökké pörögtek a gondolataim. Én elfogadtam magam így, ahogy vagyok. Attól persze néha összejön a rendes alvás is, főleg hétvégén, amikor annyira nincs min gondolkozni. :)
Pl én padlástérben lakom, légkondi nélkül, így legalább 5 fokkal melegebb van. Nyáron a 30 tök normális, azt szoktam meg, abban alszom.
Viszont amikor meleg van, és éjszaka megébredek, akkor ha megiszok egy sört - az úgy megvág h egyből visszaalszok 😃
Amúgy ha a gondolatok a gáz, akkor esti fekvő meditációt szoktam nyomatni. Mondjuk én napközben is többször, sőt reggel is meditációt gyakorlok.. Szóval nekem nem jelent nagy problémát leválasztódni a gondolatokról. Szerintem csak gyakorlás kérdése, és hamar bele lehet jönni hogy menjen éjszaka is, fekve.
Nekem csak ez két módszerem van 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!