Náthából hogyan lehet gyorsan kigyógyulni?
Tegnapelőtt, és tegnap csak meleg pulóverben voltam munkában. Kint várakoztam -1,0 fok volt reggel. 15 percet várakoztam kint.
Tegnap, és ma 20-50x tüsszögök. Állandóan fújom az orrom.
Szedek GS Extra strong multivitamin t, es spektrumot, és + 500 Mg c vitamínt.
Hogyan lehet gyorsan kigyógyulni a náthából? Kérlek segítsetek!!!
Sehogyan. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de éppen a banális nátha vírus az, amire az orvostudomány egyetlen válasza a "pihenj, majd elmúlik, legyőzi az immunrendszered".
A Panadol és ha jól látom, a Paralen is egy paracetamolos lázcsillapító. Ezek kizárólag a nátha tüneteit enyhítik, nem nyújtanak oki kezelést. Jobban érzed magad tőle, de nem gyorsítja a gyógyulást. Ha veszel be, figyelj nagyon, hogy ne lépd túl a maximális adagot, és olvass el minden gyógyszert (neocitran stb-t is) hogy nincs-e abban is paracetamol. Sajnos a májátültetésre szorulók jelentős része paracetamol-túladagolás miatt kerül oda.
Idő. Nátha általában 3-5 nap.
Eddig sose volt náthád? 😃 nehogymár.
Orrcsepp ha máe dugul akkor segít kitisztulni. Amúgy a tüneti kezelés nem rövidíti.
Erre hallottam egy jó mondást: gyógyszerrel egy hét, gyógyszer nélkül hét nap. :)
A tüneteket természetesen szépen elnyomja a paracetamol, de ettől még a szervezeted ugyanannyi idő alatt szedi magát össze, mint nélküle.
Rajtam a jó meleg mézes-citromos teakúra szokott segíteni, ha jobban "elfajul" akkor Apirin+C italpor.
Minél hamarabb bújj ágyba, hogy ki tudd aludni, az is sokat segít.
Szerintem náthára gyógyszer felesleges, semmivel nem lesz tőle rövidebb a gyógyulás, mert tüneteket nyom el egyedül. Én abban hiszek, hogy az immunrendszert kell támogatni, aztán a többit megoldja.
Ami nekem segít: bő folyadék 3-4 liter, víz, tea, ami jól esik, de ne cukros üdítő, gyömbér reszelve vagy kockára vágva, akár teába is főzheted én meg szoktam enni (eléggé tud csípni de baromi hasznos), citrom vagy c vitamin 1000 mg, és fokhagyma, mondjuk pirítóson. Aztán aludj, amennyit csak tudsz, mert a szervezet alvás közben sokkal gyorsabban gyógyul.
Én ezzel a komboval általában le tudom szűkíteni 3 napra a vészes napokat. Ja és minden orrfujas után kend be az orrod kívül belül szajapolo szőlőzsírral, ezzel megelőzöd, hogy kiszáradjon és nem fog fájni,ha egyfolytában fujod.
Csak tudnám, hogy egyesek miért öltözködnek totál másképp -1 fokban, akkor ha napközben 15 fokkal melegebb lesz MAJD, meg amikor egész nap marad 0 körül?
Meg azt is jó lenne tudni, hogy minden 2. ember miért sz.rik bele, hogy milyen idő lesz másnap és miért az előző napi meleg szerint öltözködik. Mert lehet, hogy húsvétkor 22-23 fok volt napközben, de tegnap jó ha 10-12 fok volt a max és ezt előre lehetett tudni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!