Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez koronavírus lehetett?...

Ez koronavírus lehetett? Többi lent!

Figyelt kérdés
Január vége felé történt. Óvodás unokámnál voltam egy pár napot. Ő meg volt egy kicsit fázva, tüsszögött, rám is. Az óvónénik közül nagyon sokan lebetegedtek. Mikor hazamentek egyik reggelre arra ébredtem, hogy a torkomban akkora váladék volt, hogy majdnem mefulladtam tőle. Utána egy pár napig belázasodtam - 39 fok- köhögtem nagyon. Orrom nem a torkom felé, hanem a szemem felé nagyon el volt dugulva. Fált még a fülem is. Orrcsepp sem használt. 3 hétig alig volt javulás. Ekkor mentem a háziorvoshoz, ő antibiotikumot írt ki. Azt mondta, hogy ez csúnya betegség szövődmény elkerülése végett adta a gyógyszert. 5 hét után mondtam, hogy mostmár minden rendben. Mi lehetett?
2020. ápr. 9. 17:44
 1/3 anonim ***** válasza:
70%

A koronavírus alsólégúti megbetegedéssel jár, szárazköhögés, nehézlégzés, fulladás. Ez nem a koronavírus tünetei.

Mellesleg Január 24-én rögzítették az első koronavírus esetet Európában, valószínűtlen, hogy az unokád hamarabb kapta el, hacsak nem járt Vuhanban.

2020. ápr. 9. 18:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sokak szerint az a valószinűtlen, hogy az első regisztrált beteg volt valóban az első mindenhol, aki hordozta a vírust...Pláne úgy hogy az már kiderült hogy a lakosság nagyrészén enyhe tünetekkel tud átmenni vagy úgy hogy észre se veszik. Sok olyan eset is volt, hogy egy november-december környékén még tüdőgyulladással diagnosztizált betegnél elvégezték január-február környékén a koronavírus tesztet és pozitív lett. Van egy oxfordi publikáció ami egyenesen azt állítja hogy mire az első beteget regisztrálták mindenhol addigra a lakosság 50-80%-a már tünetmentesen átesett a betegségen, a halálesetek közben meg az influenza vagy a tüdőgyulladás számlájára íródtak.

Szerintem nem tudunk a vírusról egyelőre eleget ahhoz hogy erre a kérdésre pontos választ lehessen adni, amit meg tudunk a vírusról az alapján ennyi a válasz: lehet.

Nekem az egyik legjobb barátom (sportoló) december elején Kínában volt egy világversenyen, mondta hogy a kínai, iráni, dél-koreai sportolók és staff közül már akkor sokan "taknyosak" voltak. Amikor onnan hazajött 3 hétig beteg volt, magas láz, köhögés, torka-tüdeje fájt. Nem ment orvoshoz, kipihente, végül elmúlt. Közben a felesége és a kislánya is betegek lettek, ugyanúgy láz, köhögés. Én persze találkoztam vele sokszor, voltam is náluk, és nekem is volt karácsony után egy durvább "megfázásom". Lázam nem volt de nagyon köhögtem, és napokkal tovább elhúzódott mint általában egy megfázás szokott. Plusz erre rá egyébként a 65 éves szüleimnél is (akikkel meg nyilván én találkoztam rendszeresen) volt egy ugyanilyen betegség, apám szintén majdnem két hétig köhögött és lázas volt, ment a hasa és nem volt étvágya, anyunak nem volt láza de ő is köhögött és a torka fájt. Akkor még nyilván senki nem gondolt arra hogy ez lehetett akár a koronavírus is, de azóta tudva hogy nagyon könnyen, szinte bármin terjed, hogy nagyjából mennyi ideig lappang, illetve hogy mindenki másként reagál rá és főként az immunrendszerünk és általános egészségünk határozza meg hogy vannak-e tünetek egyáltalán és ha igen akkor mennyire súlyosak, nyilván simán lehet hogy már akkor az volt.

Ezeket most nem azért írtam mert összeesküvés elméletekben hinnék hanem mert szerintem tényleg tudományos értelemben nincsen még elég válaszunk a vírussal kapcsolatos kérdésekre ahhoz hogy tudjuk mi a helyzet, úgyhogy érdekes, hogy mi lehet a valóság. Mindenesetre elgondolkodtató, ha más nem is.

2020. ápr. 9. 18:39
 3/3 anonim ***** válasza:
#2, ha a világ nagyrésze átesett volna rajta, akkor nem gócpontok alakulnának ki, hanem a világon egyenletesen mindenhol felbukkanna. A véletlenszerű esetek gyakoriságából nagyon jól meg lehet mondani, hogy mennyi tünetmentes fertőzött van a világon. 3-10-szeres a tényleges fertőzöttek aránya annak függvényében, hogy az adott országon belül mennyire szigorúak az intézkedések és mennyire hatékony a tesztelés. Az ilyen átesett 80% légbőlkapott hülyeségeket pedig célszerű lenne jegelni.
2020. ápr. 9. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!