Amikor a masszőr maszirozza ki az izomcsomókat a hátbol az nagyon fáj? Én még sosem voltam masszőrnel mert félek elmenni hátha nagyon fáj de most már muszáj lesz mer az nagyon fáj a hátam derekam ti szerettek járni?
Fáj, de nem nagyon. Vagyis fájhat nagyon is, a derék rész eléggé érzékeny, de a masszőr is képes változtatni a nyomás mélységén. Annyira kell, hogy fájjon, hogy még ne húzd össze az izmaidat. Ha nem eléggé erősen maszíroz, akkor az nem sokat csinál, de ha összehúzódsz mert véded magad, az se sokat segít.
Ez két oldalú kommunikáció. Lehet szólni a masszőrnek, hogy ne ennyire erősen vagy erősebben.
Hallottam róla és tisztában vagyok vele, hogy pont a lumbágó oka nem holmi "izomcsomók" hanem az izom- vagy kötőszövet mikrosérülései miatt kialakult gyulladás.
A derékfájás nem egyenlő a lumbágóval! A derékfájásnak lehet oka - többek között - az izomfeszülés is, de ennek sem önmagában az izom az oka, hanem az, hogy a kimozdult gerinccsigolyák miatt, az izmok próbálják korrigálni a testhelyzetet. Görcsösen és folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!