Volt 45 ezer pénzbírságom átváltottam közmunkára. De otthon irtam a napokat hany ora van stb. és fent maradt 24 órám sajnos. De en le szerettem volna járni csak elnéztem. Ilyenkor mit csinálhatok?
A 30 órát 54 órának érzékelted? Nem kis tévedés.
1.) Megérdeklődheted a foglalkoztatónál, ha ők nem tudnak nyilatkozni, akkor a kiközvetítő foglalkoztatási szolgálatnál, hogy elvégezheted-e a maradék órákat, hol, hogyan, mikor stb.
2.) Az elmaradt órák megválthatók készpénzben (20-ezer Ft).
3.) Egyébként: „Ha az eljárás alá vont személy a munkakötelezettségének nem tesz eleget, a bíróság a közérdekű munka, illetve annak hátralévő részét hat óránként számítva egy nap szabálysértési elzárásra változtatja át.” (4 nap szabálysértési elzárás.)
Ha esetleg már átadták a bíróságnak az ügyet, akkor, egészen az elzárásra bevonulásig, bármikor kifizethető a le nem dolgozott bírságösszeg. Ha nem, akkor, csücsülés. Illetve, nemigen üldögélés, mert az nem jó üzlet, hogy kapott pénz helyett eltart az állam, ezért munkára szokták fogni a beutaltakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!