Szerintetek szedje anyukám (63 éves) továbbra is a koleszterin-csökkentő ATORVASTATIN gyógyszert?
A paracetamol származékok 4 g alatt biztonságosak. Pont. Évtizedek tapasztalatai bizonyítják.
A statinnál pedig minden study azt hozza, hogy pont, hogy csökkenti a hepatocelluláris carcinoma kialakulásának esélyét
#3-asnak: Triglicerid 0.8
(priviben is elküldöm, ha nem baj...)
Nem gondoltam volna, hogy ekkora vitát generálok ezzel, nem ez volt a célom... Én csak azt szeretném, ami anyukámnak a legjobb, ugyanis ha ő már nem lesz, velem nem tudom mi lesz... :-(
De azt hiszem akkor az lesz a legjobb, ha mindketten elmegyünk a háziorvoshoz, és megbeszéljük vele a dolgot...
A számított LDL, 3,4 mmol/l.
Amennyiben anyukád valóban alacsony vagy maximum közepes kockázati csoportba tartozik (nem cukorbeteg, nem dohányzik, nem magas a vérnyomása) , akkor elég életmódi terápia, kicsit kevesebb zsíros étel, sok mozgás és nem feltétlenül kell statin. De ez gyanítható volt, mert a jó koleszterinje volt nagyon magas, az tolja el az egészet.
Tegnapi vérképeredmény:
8.4 a koleszterin
2.15 a HDL koleszterin
5.8 az LDL koleszterin
Hozzátenném, hogy a nyitó kérdésben írt vérkép eredmény már jóval régebbi volt, és az a gyógyszer szedése mellett volt ilyen (ha jól emlékszem).
Gondolom ezek után szednie kell továbbra is az ATORVASTATIN gyógyszert, és lehet, hogy a 20 mg-os nem is lesz elég? :-S
A labor normálérték a koleszterinnél 5.1, de még emellett is jelentkezhetnek érszűkületi problémák.
Az optimális érték ha 3-5 között van az összkoleszterin és a triglicerid minél alacsonyabb.
Az emberek kb. 10%-a nem szedheti bármi mellékhatása miatt. Az érrendszeri szűkületi betegségekre hajlamos felmenőkkel rendelkező embereknél viszont megelőzi a sztrókot, az infarktust és az érszűkületeket.
Sőt a cukorbetegeknél teljesen megszünteti a megfelelő dózisa a neuropátiát.
Amikor már úgy tűnt, rajtam már semmi nem segít, már elhalt a lábujjamban a csont és alug éreztem vele, biszont fájdalmak nyillallásai kínoztak rendszeresen, már az arcom kezdett kicsit féloldalassá válni és éreztem minden tagomban a keringési problémát, sőt egyre súlyosbodó retinopátia és ödéma alakult ki, amikor végső megoldásként már elkezdtem szedni az atorvasztatint.
Az után két hónappal már nagyon jó irányban alakult minden. Ennek már 6 éve, hogy szedem a 80 mg atorvasztatint és már teljesen rendben van és jól érzékelnek az ujjaim is és a retinopátia minden jele is teljesen elmúlt.
Már abba nem hagynám, mert most úgy érzem magam 65 évesen, mint amikor 36 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!