Mennyi a normális pulzusérték 20 évesen?
Sziasztok!
Ha átlagosan 80 felett, 90-95 között van a nyugalmi pulzusom napközben, alvás előtt 65 körül, kisebb mozgás (pár lépcsőfok) hatására 110-120, guggolás hatására pedig 160, és mindehhez 20 éves lány vagyok, 162cm/60kg, rendben van?
Nem vagyok kövér, bírom a terhelést, fizikai munkáztam hónapokig, viszont futni képtelen vagyok, pár száz méter után egyszerűen nincs levegőm.
Ezek az adatok gondra utalnak, vagy életmódváltás kell csak?
Hát igazából 90 fölött már annyira nem normális, de nem vészes. Van nekem is olyan ismerősöm akinek 90-95 mint neked és neki ez a normális.
Az se mindegy hogy mennyi guggolást csinálsz és hogy milyen gyorsan megy fel ennyire a pulzusod a mozgástól.
Amúgy ezekután hamar elmúlik a gyors pulzus vagy sok idő kell hozzá?
Lehet hogy csak edzetlen vagy és ezért megy hamar fel.
Folytatom csak véletlenül elküldtem :D
Igazából ezt fontos lenne tudni amit írtam hogy milyen gyorsan megy fel és milyen lassan le.
Pl. ha felmész mondjuk 8 lépcsőt attól nem kéne így beinduljon ha nem rohansz felfele, de pl. 15-nél ha edzetlen vagy akkor simán lehet. (nálam is ez van)
Azért lehet elmehetnél egy szívultrahangra + terheléses ekg-ra. Ártani biztos nem árt, és te is megnyugszol ha nincs semmi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!