Céltalanul felkelni minden nap, meddig lehet ezt bírni?
Monoton minden. Reggel kutya séta, délelőtt munka, esti iskola heti 3 nap. Ennyi az életem. Én próbálkoztam. Egy ideig kedves voltam, igyekeztem ismerkedni, olyan lenni mint a többiek. Most komolyan nem értem mi tartja itt a legtöbb embert még. Ha csak magam lennék, már gondolkodás nélkül véget vetettem volna az életemnek. De gondolok a szüleimre, sajnos.
Te döntesz az életedről, mondja mindenki, aztán a nagy lófa*zt dönthetsz te. Utána te leszel az,aki miatt sírnak, mert elment. Nem találok motivációt a mindennapok monoton, értelmetlen ürességében.Mások miben lelik az örömöt? Oké, beismerem, nem vagyunk rossz helyzetben, egyáltalán nem. Lelkileg vagyok olyan rosszul, hogy legszívesebben fel sem kelnék soha, ha nem lenne muszáj. Úgy érzem hogy az egész élet egy elvárás,amitől megszabadulni mindenki szerint bűn. Ti hogy vagytok ezzel? Hogyan lesztek boldogok, mitől?
Sokat olvastam, hasonló kérdéseket itt az oldalon és írtátok, hogy a párkapcsolat jó megoldás, de ebbe menekülni ha jelenleg senki sincs aki érdekelne?
Párkapcsolati részhez személyes tapasztalatom nincsen így,ebben a szituációban. Szerintem egyedül is normálisan és kiegyensúlyozottnak kéne lennie az embernek,tehát én a kettőt nem kapcsolnám össze.
Mint ahogy leírtad ,benne vagy a mókuskerékben, ebből kéne kiszakadni. Mondtad,hogy ugyanúgy telnek a napjaid,szakadj ki belőle mondjuk egy hétvégére, addig kérd meg a szüleidet vigyázzanak a kutyádra,ha több napra mész "nyaralni" vagy bármilyen program ,amit megtudsz engedni magadnak. Ha a pénz a kifogás akkor menj el a természetbe és szegődj valamilyen túracsoporthoz. Csinálj valamit ami nem tervezett ( pl: ha van egy masszázsszalon amit meglátsz akkor próbáld ki) Tehát szakadj ki a mókuskerékből és legyél egy kicsit spontán.
Próbálj ki új dolgokat és ne a szád húzd ,kifogásokat keresve,hogy ez miért nem jó program meg " ez engem nem érdekel ".
Természetesen kiszakadni nincsen hozzá kedved,de a mókuskerék sem jobb csak ezt ismered és megszoktad és inkább nem változtatsz. Vegyél magadon erőt és változtass rajta.
Ha ez nem segít menj el egy pszichológushoz,de Ő is csak javaslatokat ad amiket vagy megfogadsz vagy maradsz a változatlanságod világában.
Pontosan az ilyen helyzetekben lehet érdekes dolgokat elkezdeni: válts munkahelyet, lakhelyet!
És ami a legfontosabb, általában vallásos emberek csinálják, de nem kell annak lenni hozzá, hogy menj ki a természetbe és csöndben nézelődj milyen szép!
Vedd észre hogy egészséges vagy, és a hozzátartozóid is!
Vedd észre hogy mennyivel több mindened van, mint amire feltétlen szükséged lenne!
Szeress... szeresd jobban a szüleidet, rokonaidat, embertársaidat míg szeretheted őket!
És persze nézelődhetsz vallásoknál is, nem véletlen van annyi vallásos ember a világon, hidd el.
Próbálj meg valamit ezek közül. Ha nem akarsz akkor menj el szakértőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!