A mostani időszakban kivételesen erősek az allergiás tüneteim, Cetrizint szedek rá 20 éve (csak nem tudom, minek). Van, aki kipróbált este kettőt bevenni belőle? Van értelme, jobban csillpítja a tüneteket?
Szia! A legjobb döntés az lenne, ha elmennél egy szakrendelésre. Ott megvizsgálnak, elvégzik a megfelelő teszteket (leggyakoribb a prick teszt, amikor a bőrt egy apró lándzsaszerű eszközzel az allergént tartalmazó folyadék egy cseppjénél megkarcolják), megkérdezik a tüneteidet, azaz felmérik az állapotodat. Az eredmények függvényében felírják a megfelelő minőségű és mennyiségű gyógyszereket, illetve ellátnak életmódbeli tanácsokkal. Maga a Cetirizin nem rossz gyógyszer, de mint minden vény nélkül kapható gyógyszernek, ennek is lehetnek hátulütői (pl.: nem megfelelő hatóanyagtartalom).
Én is allergiás vagyok rengeteg mindenre és sokszor elég nehéz elviselni az orrfolyást, szemviszketést, tüsszögést stb. de a megfelelő gyógyszerek jelentősen könnyebbé teszik az allergiás időszakot.
Remélem, hogy megoldódik a problémád és tudnak enyhíteni a tüneteken! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!