Ez lehet gluténérzékenység?
Ha pizzát eszel és nincs tőle bajod (hányás, hányinger stb kb egy óra után) akkor az nem lisztérzékenység. (Kelt tészta sokkal jobban árt ha érzékeny vagy, meg Fekszi a gyomrod és jó ha 2 nap után tudsz normálisan enni). Ha érzékeny vagy valamire az azt jelenti, hogy nem tudja felbontani a szervezeted azt az anyagot, nincs meg az az enzim/bélflófa vagy elkoptak a bélbolyhok.
Én is elég vékony vagyok, 14 éve Gluten és Laktózmentes diétát tartok. Több mint egy évbe telt az orvosoknak felfedezni anno, hogy mégis miért fekszem kb 6-8 évesen görcsbe rándult gyomorral a földön miért jön ki belőlem minden amit megeszek. “Ja, hogy gluténétzékenység.” Mert nem küldték el a véremet a megfelelő kivizsgálásra.
Miután kiderült elkezdtem a diétát. Még mindig vékony vagyok, pedig ennek mint mondtam kb 14 éve. Általában zabálok, igyekszem egészségesen, edzés stb mégis nehéz néhány dekát is hízni.
Elmennék vérvételre nagy laborképet kérni a helyedben. Ennek valami más oka lesz. A zsíros széklet inkább hasnyálmirigy problémákra utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!