Miket ehetek szója és hisztamin allergiával?
Nemrég derült ki hogy allergiás vagyok a szójára és a hisztaminra.
Milyen ételeket kerüljek?
ja nem, bocsi rosszul emlékeztem, összekevertem valamivel xD
ez van tele hisztaminnal:
gabonaipari
termékek
búzacsíra, hántolatlan hajdina, kelt tészták, nem friss pékáru
tej, tejtermékek, növényi tejek
nyerstej, érlelt sajtok (pl. ementáli, camambert, parmezán), sajtkészítmények (pl. tömlős sajt), szójatej
zöldségek, zöldségkészítmények
paradicsom, legtöbb hagymaféle, padlizsán, spenót, gombafélék, savanyú káposzta és savanyúságok, hüvelyesek
gyümölcsök, gyümölcs-készítmények
eper, málna, citrusfélék (citrom, narancs, mandarin, grapefruit, pomeló), banán, ananász, kivi, papaya, avokádó
olajos magvak
dió, mák, földimogyoró, napraforgómag
tojás
tojásfehérje
húsok, húskészítmények
pácolt, szárított, füstölt hús és húskészítmények (felvágottak, kolbászfélék, krémek, pástétomok), darált hús
halak, halkészítmények
füstölt halak, halkészítmények, rákok, kagylók, egyéb tengeri gerinctelenek
zsiradék
dióolaj, napraforgóolaj kizárólagos használata
ital
alkohol, fekete tea, rooibos tea, energiaital, citruslevek, limonádé, kakaós italok, paradicsomlé, kávé
egyéb
csokoládé, kakaópor, szójakészítmények (pl. tofu, szójaszósz), ecetek (pl. háztartási ecet, balzsamecet, almaecet), chili, bolti fűszerkeverékek (pl. Vegeta), húsleveskocka, ketchup, adalékanyagok: benzoátok, szulfitok, nitritek, glutamát, mesterséges színezékek, zselatin, élesztő (kelesztés során keletkezhet hisztamin)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!