Az asztma autoimmun betegségnek számít a legújabb kutatások alapján?
Figyelt kérdés
Sziasztok, épp étrendváltásban és óriási életmódváltásban vagyok. Összeírom épp, mit tehetnék az egészségemért táplálkozással. Ehhez viszont fontos lenne tudnom, hogy autoimmun avagy sem, mert nem mindegy az étrend szempontjából. (Tudom, kicsit túlzásnak tűnhet, de reménykedem, hogy kapok segítséget, mert van más betegségem is.) Köszönöm a válaszokat előre is!2018. máj. 27. 09:17
1/8 anonim válasza:
Szerintem az asztma a tünetcsoport neve. Ezeket a tüneteket kiválthatja sok minden. Allergia, reflux, ezek szerint autoimmun folyamatok, és gondolom más okok is. Erre a kérdésre ebben a formában nincs tehát válasz.
Pl az én asztmás tüneteimet allergia és reflux együtt okozták. Ezek kezelésével az asztma megszűnt. Már gyógyszer sem kell.
2/8 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, a tüneteidet hogyan kezeltétek?
2018. máj. 27. 09:54
3/8 anonim válasza:
Először asztma elleni gyógyszert kaptam, és allergia ellenit-tüdőgondozóban- már felnőttként.Ezekwt egy évig szedtem. Nem lett tökéletes. Aztán reflux ellen kaptam gyógyszert. Utána már rendben voltam. Ezután felmerült, hogy elhagyhatnám az asztma elleni gyógyszert. Majd egy évvel utána az allergia ellenit (csak alkalmanként szedem). Ezután pontosabban betartottam a reflux dietamat, nagyon odafigyeltem mindenre. Így a reflux szert is abba tudtam hagyni. Fél éve nem szedem.
4/8 anonim válasza:
Még annyi, hogy úgy indítottunk, hogy egész életemben gyógyszert kell szednem- doki mondta amikor diagnosztizáltak. Szóval boldog vagyok, hogy így alakult.
5/8 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon szépen köszönöm a profi leírást.
2018. máj. 27. 14:01
6/8 anonim válasza:
BUTEYKO légzástanfolyamra menj el feltétlen. Én is asztmás voltam és meggyógyultam. Egyszerű és nagyszerű. Nem autoimmun az asztma.
7/8 A kérdező kommentje:
Allergiás asztmás voltál?
2018. júl. 14. 23:04
8/8 anonim válasza:
Az is és pszichés is. A BUTEYKO tanfolyam után új ember lettem. MINDEN elmúlt, Kidugúlt az orrom és már nem gond a séta sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!