Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » A Hiperventilláció veszélyes...

A Hiperventilláció veszélyes állapot?

Figyelt kérdés

Asztmás vagyok

Hiperventilláció (túllégzés) alakult ki rajtam ezért az alábbi tüneteket érzem:

- Nehézlégzés

- Mellkasi nyomás érzés

- Ingadozó, magas pulzus nyugalmi állapotban viszont alacsony 40-60

- Szívdobogás érzés, néha lüktető

- Enyhén ájulás közeli állapot ha szaporán lélelegzek

- Mély légzésre, köhögésre, nevetésre fokozodik a rosszullét.

Gyógyszeresen lehet javítani ezen az állapoton? illetve mit javasol a buteyko módszert már ismerem. Veszélyes ez az állapot?

22/F.

2017. okt. 11. 18:44
 1/2 Krisztián78Fekete válasza:
100%

Tisztelt Kérdező!

Elolvastam a leírásodat, próbálnék segíteni.

Először is az asthmás rohamban, illetve ahhoz kapcsolódóan kialakult szapora légzésszámot nem hyperventillációnak hívja a szakma. A hyperventillációt el szokták különíteni a tachypnoetól ami kórosan magas légzésszámmal járó tünet. Asthmás rohamban kezdetben ezt látjuk, illetve a megnyúlt kilégzési fázist. A hyperventilláció általában egy szervi háttérrel nem járó tüneteggyüttes mely során ziháló légzés alakul ki. Gyakran pánikbetegeknél zajlik. A beteg számára szubjektíven kellemetlen, a környezet számára ijesztő. A szapora légzéstevékenység miatt megkevesbedik a szervezetben a szén dioxid szint, ezért jellegzetes görcsök alakulnak ki. Az ilyen betegeket szoktuk zacskóba lélegeztetni, hogy a szén dioxid szint helyreálljon.

Amiket leírtál tüneteket lehetnek asthmás rohamhoz társuló tünetek is, de lehet hyperventillációs szindróma tünetei is.

Nyilván vizsgálattal el kell különíteni hiszen nem mindegy.

Számomra a leírtak alapján inkább hyperventillácios szindrómának tűnik.

A légzésszám, pulzusszám változásról tudni kell hogy minden vitális paraméternek van egy ún. intolerábilis tartománya melyet a szervezet hosszútávon nem visel el.

Hiányos számomra a kérdés, mivel nem írtad le szedsz e vmi gyszert?

Egyébként az hogy veszélyes e nagyon individuális, hiszen nincs két egyforma rosszullét, látni is kell az állapotot.

Elnézésedet kérem, ha nem pontosan a kérdésedre válaszoltam. Amennyiben további kérdésed van, vagy pontosítást szeretnél írd meg akár privát üzenetben, ha tudok próbálok segíteni.

Üdv

F. Krisztián

Mentőtiszt.

2017. okt. 15. 06:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi.
2017. okt. 17. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!