Pikkelysömörre milyen természetes gyógymódok segítenek? Tapasztalatok érdekelnének.
Mindig érdemes belenézni az adott témához fűződő eddigi válaszokba a gyakorin.
Akkor százszor olvashattad volna, hogy mindent ki kell próbálni, mert a pikkelysömör pont az, aminél, ha valakinek egy módszer használ, akkor a következő próbálkozónak az szinte biztosan nem. És akinek valami két évig használt, lehet, hogy a harmadik évben már nem fog segíteni.
Valamint minden ilyen kérdésre adtak öt különböző választ, az száz kérdésnél már ötszáz módszer.
Ja, még annyi, hogy a körmein segít, hogy reszelem neki a tetejét, hogy az elváltozás ne legyen olyan feltűnő.
Hallottam róla egyébként, hogy Harkányban van egy gyógyfürdő, ahol erre specializálódtak, azt tervezzük még kipróbálni, állítólag hónapokra tünetmentes lesz tőle a beteg. Úgy tudom beutalóval egy napi kezelés ezer párszáz forintra jön ki, uh nem is annyira drága. Am próbáltunk már shea vajat, körömvirágot, aloe verát, ezer kéle kenőcsöt, D vitamin-t, B vitamin-t, ekcéma kenőcsöket, különböző olajokat, felsorolni sem tudnám már.
Nekem nyáron a napozás vált be, ilyenkor D vitamint szedek, mellette sorion-nal kenem, valamint évente egy-két napra Harkány gyógyfürdő. Eddig a lábamról teljesen eltűnt (végre vehetek fel rövidnadrágot), még a felsőtestemen vannak foltok, amiket el akarok tüntetni.
Ja, az orvoslásról csak annyit, hogy akárhány bőrgyógyász látta korábban, egyik se tudott semmilyen eredményt elérni, még végül a klinikán már ott tartottunk, hogy beleegyező nyilatkozatot töltettek, hogy hány évről vagyok hajlandó lemondani az életemről cserébe a részleges javulásért. Na akkor fejeztem be a szteroidos szarok kiváltását.
Robi
Pikkelysömör hajas fejbőrön: Orvos ajánlotta:
Almaecetes vattával való ledörzsölés, kb. egy órával hajmosás előtt hatásos lehet.Főleg pikkelysömörre való samponos hajmosással egybekötve.
Nem mondom picit nem kellemetlen, de utánna fellélegzik a fejbőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!