Laktózérzékenység? Milyen a H2 kilégzési teszt?
ha a fogaid rendben vannak, akkor a kellemetlen lehelleted attól lehet, hogy nem is veszed észre (vagy észreveszed) de nyitott szájjal lélegzel. ilyenkor elszaporodhatnak a baktériumok a szádban, és ettől lesz rossz a leheileted.
figyeld meg, hogy ha egy névjegykártyát az ajkaid közé illesztesz (nem szorítva, csak simán), akkor mennyi idő után esik ki, ha közben dolgozol, takarítasz, tévét nézel, akármi.
a másik teszt, hogy ha szigorúan becsukod a szád, mennyi ideig bírod ki, hogy csak az orrodon lélegezz.
van-e esetleg valami akadály az orrodban, van-e orrsövényferdülésed, duzzadt-e az orrmandulád, stb.
a laktózérzékenység nem okoz rossz lehelletet, nekem nagyon sok laktózérzékeny családtagom van, és ismerőseim is, nem tapasztaltam ezt.
Abban igazad van, hogy lehet valaki úgy is laktóz érzékeny, hogy genetikailag elvileg alkalmas a laktóz lebontására. De az ilyen laktózérzékenység ritkább sokkal!
Nekem pl. az jött ki genetikai teszten, hogy egyáltalán nincs olyan génallélem, ami a laktáz enzimhez köthető. Tehát esélyem sincs megemészteni a tejet. Ez nem a hajlamot mutatja ki, egyszerűen nincs ilyen génem, pont.Nem termel ilyen enzimet a szervezetem, és nem is fog.
Nekem jobb lett volna eleve erre a tesztre menni, és a laktózérzékenyek legnagyobb százalékának jobb ez a teszt, mert nem fáj. Viszont egy liter tejnek megfelelő tejcukrot meginni nagyon fáj!egész napom borzalmas volt utána és be kellett mennem dolgozni.
Kb8000 forint a genetikai teszt, nekem jobban megérte volna eleve erre menni, mint végig szenvedni egy napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!