Seborrheas dermatitisem van, segítsetek?!
Kívülről tejoltó galaj és diólevél teával kellene lemosni, shea vajjal vagy kókuszzsírral bekenni éjszakára. Kerüld az irritáló anyagokat (mosószerek, öblítők, vegyszerek stb.).
A fejbőrödre ként vagy szelént tartalmazó gyógysampont próbálj ki, vagy öblítsd le azt is gyógyteával hajmosáskor. Nekem a szelénes sampon vált be, már az első mosás után éreztem, hogy megtaláltam az igazit (durván korpás és kínzóan viszkető fejbőr, hajhullás miatt kellett). Kb. 1 hónapja használom, már nem viszket a fejem, nincs korpa, se hajhullás. Lassan megpróbálok visszatérni a régi (teafás, bio) samponomhoz.
A gond az, hogy az orvosok nem tudják, hogy belsőleg is kezelni kellene téged. Vitaminokra, gyógyteákra és megfelelő táplálkozásra lenne szükséged. Esetleg stresszoldó tevékenységre is (pl. jóga, testedzés) vagy több pihenésre/alvásra. Próbáld kifigyelni, mit eszel/iszol, mit csinálsz, mennyire vagy ideges azelőtt, hogy kijön rajtad. Gyógyszer, fájdalomcsillapító?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!