Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ekcéma, mit lehet tenni?

Ekcéma, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy 15 éves lány vagyok és elég rég óta megkeseríti az életem a csúnya, száraz, fájdalmas viszkető bőröm... Egyszerűen bármit csinálok (mosogatok meleg hatására teljesen elkezd viszketni és nem birom megállni hogy ne vakarjam szét és azonnal ki is szárad, a fürdésről meg ne is beszéljünk... Néha már alig merek elmenni fürödni mert tudom hogy rögtön elkezdek viszketni húzodni fog a bőröm, és száraz lesz.. Próbáltam már sok krémet... Kifejezetten ekcémás bőrre is, de még jobban viszkettem tőle... Tervezek elmenni bőrgyógyászhoz de addig valaki tudna valami tippet adni? Volt már valakinek ilyen? (Ételallergia vizsgálaton voltam már szóval az nem lehet) Előre is köszönöm a segítséget!
2017. aug. 22. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Takarítás csak kesztyűben. Csak parfümmentes dolgokat használnék, Uriage, Bioderma, Eucerin márkák.

[link]

Ebben vannak jó tippek, de én babás cuccokat nem használnék. Fürdés helyett langyos zuhany. Nekem stressztől is kijött, kialvatlanságtól.

Gyors enyhítésként

[link]

2017. aug. 22. 14:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Menj el bőrgyógyászhoz mielőbb, ott kapsz rá receptre kapható kencét, de vigyázz a tisztálkodási szerekkel és kozmetikai szerekkel is, vegyél szappanmentes mosakodót és csak langyos vízben fürödj le, utána kend magad azonnal illatmentes testápolóval, DM-ben kapni Alverde termékeket, extra sensitive testápolót, és ultra sensitive tusfürdót is.

Napozás is jó lehet, van akinek csökkenti a tüneteket.

Étkezésre is figyelj oda, iktass ki egy időre bizonyos dolgokat és figyeld a bőröd, pl.: tej, tejtermékek, tojás, glutén, adalékanyagok sem tesznek jót.

2017. aug. 22. 16:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
2017. aug. 23. 01:00
 4/5 anonim válasza:

Nekem a csemmperagasztotol lett ekcemas s borom, mivel joideig burkolokent dolgoztam. Ma mar mas szakmaban dolgozok, kémiai anyagok egyaltalan nem erik a borom, nem is kinoz tobbe az ekcema.

Summa summarum:be kell fejezni azt a tevekenyseget, ami allergias reakciot idez elo, vagy ha elkerulhetetlen, akkor vmivel vedeni a bort.

2017. aug. 30. 00:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Voltam bőrgyógysznál, felírt egy allergia gyógyszert, meg krémeket és ugyanezeket elmondta amiket már az elöttem lévő hozzászólók és azóta nem viszketem szinte egyáltalán, és rengeteget javult a bőröm, úgy hogy ennek nagyon örülök! A válaszokat még egyszer köszönöm!
2017. aug. 30. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!