Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Vannak itt laktóz érzékenyek?

Tóth Péter Tamás kérdése:

Vannak itt laktóz érzékenyek?

Figyelt kérdés
Szoktatok olyat csinálni, hogy már nem bírtok ellenállni a kísértésnek, és betoltok mondjuk egy jó kis túrós tésztát? Illetve nálatok is 'szakaszok' vannak? Úgy értem, hogy van amikor semmilyen laktózos cuccot nem ehettek, van amikor meg igen?

2017. jún. 19. 14:26
 1/6 anonim ***** válasza:

már szinte mindenből lehet kapni laktózmenteset

túró, sajt, tejföl stb

de mill and joy tablettával (étkezés előtt kell bevenni) lehet enni laktózos kaját is

2017. jún. 19. 14:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Laktózérzékeny vagyok. Tényleg mindent meg lehet venni laktózmentesen. Ezt a szakaszos dolgot nem értem
2017. jún. 19. 14:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát ott írtam...van amikor picit több laktózos cuccot tudok enni, vmikor meg semennyit.
2017. jún. 19. 15:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Én értem, hogy mire gondolsz, nekem is van ilyen. Van amikor a tejes dolgoktol iszonyuan görcsöl a hasam, de van amikor kevésbé. Ettol függetlenül én kerulom a tejtermékeket sajnos, mert nem csak laktoz allergiám van. Ha nagyon durva tüneteid lennének, hidd el, nem gondolkoznál ilyesmi kajákon, mert nem akarsz szenvedni.
2017. jún. 19. 15:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja vágom, csak nincs annyi money, hogy ilyenekre költsek, akár mennyibe kerül.
2017. jún. 19. 15:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja értem mire gondolsz. Ezért van, mert bizonxos mennyiségű laktáz enzimünk van nekünk is, csak sokkal kevesebb, ez bontja a laktózt. Ha az a kevés enzim laktózzal van telítve, akkor a többi ami bekerül a szervezetedbe az nem bomlik le, ez okozza a tüneteket. És amúgy "eredetileg" az embereknek nem volt laktáz enzime, ez állítólag mutáció miatt alakult ki.
2017. jún. 20. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!