Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Több hetes ''megfázás'' mi...

Több hetes ''megfázás'' mi lehet az oka? Milyen allergiaszezon van április-májusban?

Figyelt kérdés

már fiatalon, évekkel ezelőtt is, középiskolában is... tavasszal mindig azt gondolta''megfáztam'' annyira sosem volt durva, és a szüleimet sem érdekelte, most a huszas éveim elején, azt hiszem szeretné tudni mi az oka...

Milyen jellegű az allergiavizsgálat? (tüdőszűrésnél nézik ezeket?)

érdekelne, hogy minek van most allergiaszezonja, valakinek esetleg hasonló volt-e?

természetesen vizsgálatra is elmegyek majd hamarosan, csak nem tartottam fontosnak, mert max elhasználok egy 100 darabos zsebkendőcsomagot 5-6 naponta és túléltem...

köszönöm előre!

2017. máj. 14. 12:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem. Nem úgy néz ki. Allergológia a szakrendelés neve. Oda kell időpont, asszem nem kell beutaló. Úgy zajlik hogy felrajzolnak az alkarodra egy táblázatot, nekem 13 féle allergénnel próbálták és minden rublikába egy pici szúrt sebbe juttatnak az allergén anyagból. parlagfű kivonat, penészgomba, poratka, stb. illetve +egy kontroll amiben csak az üres hordozóanyag van. ÉS amelyik a kontrollnál jobban bedagad arra vagy allergiás. Utána ha nagyon vészes a dolog, nekem az volt. felirnak egy kortikoszteroidos orrcseppet vagy hisztamin tablettát. én két évig szedtem és kb elmúlt. Szoval érdemes :)
2017. máj. 14. 13:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem oda kell beutaló.
2017. máj. 14. 14:43
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!! beutaló biztos hogy nem kell? akkor háziorvoshoz se kell előtte elmennem?
2017. máj. 14. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem emlékszem. De ha felhívod a szakrendelést megmondják :)
2017. máj. 15. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!