Megehetem, ha valamire azt írják, hogy nyomokban tartalmazhat valamit?
Figyelt kérdés
Tej intoleranciám van. A termékre az van írva, hogy nyomokban tejet tartalmazhat. Allergia esetén úgy tudom az ilyen terméket egyáltalán nem szabad megenni. Mi a helyzet az intoleranciánál?2017. márc. 16. 10:27
1/7 anonim válasza:
Neked kell kitapasztalni,hogy mennyi az a mennyiség,ami már "gondot okoz."
2/7 anonim válasza:
Max görcsölni fog a hasad vagy meghajt.
3/7 A kérdező kommentje:
Tejtermékből semennyit nem ehetek meg, mert nagyon magas az intoleranciám. De azt nem mondta az orvosom, hogy ilyen terméket ehetek-e, ami csak tartalmazhat.
2017. márc. 16. 10:47
4/7 anonim válasza:
Szerintem erre biztos választ csak akkor fogsz tudni, ha próbát teszel. Vagy választhatod azt is, hogy úgy döntesz, nem kísérletezel, és akkor az ilyen termékeket sem fogyasztod.
5/7 anonim válasza:
A nyomokban tartalmazások a súlyos allergiás esetek kedvéért vannak ráírva. Laktózérzékenység nem fog problémát okozni töredék milligrammos mennyiségnél.
6/7 A kérdező kommentje:
Kazeint meg laktózt se bírom, de ez nem allergia, intolerancia. Csak elég magas. Allergiára nem néztek. Ettem ma ilyen csokit, ami tartalmazhat, de nem lett bajom. Köszönöm a válaszokat!
2017. márc. 17. 01:58
7/7 anonim válasza:
De azért vigyázz, mert lehet a tizenegyedik fog tartalmazni kevés tejet, ami az allergiádat kiváltja!
Ez a "nyomokban tartalmazhat" annyit jelent, hogy a tej, nem alapanyaga a csokoládénak, de a vaj igen. A csokoládé gyártása tiszta, de az alapanyagra jelen esetben a vajra nem vállal garanciát, hiszen azt nem Ő gyártja. Lehet évekig eszed a csokoládét, aztán egyszer a vajgyárban hibáznak, ezért a következő csokitól már rosszul leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!