Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Mostanában tele van vele az...

Mostanában tele van vele az internet, hogy a kálcium nem jó az allergiás reakciókra. Igaz ez?

Figyelt kérdés
2016. nov. 3. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Ki tudja, nekem mindenesetre bevált pókcsípésre és az ekcémám se kínoz, ha rendszeresen szedem.
2016. nov. 4. 15:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, én is kálciumot iszom, csak múlt héten vágtak oldalba 3 helyen is, hogy hogy lehetek ilyen hülye...
2016. nov. 4. 19:03
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Az én kolléganőmnek egy alkalommal ebéd után a bevegyszerezett gyümölcstől feldagadtak az ujjai, és bedagadt a torka is. Szerencsére volt a munkahelyen kálciumtabletta, így szépen lement a duzzanat. De ha nincs benn kálciumtabletta, akár meg is fulladhatott volna.
2016. nov. 4. 20:52
 4/9 Helyes válasz ***** válasza:
100%
Hazugság.Ennyi.
2016. nov. 8. 09:09
 5/9 anonim válasza:
100%
Nem igaz. Én is azt hittem, amíg az egyetemen nem tanították bioszon, hogy ez hülyeség
2016. nov. 8. 10:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem is bevált a kálcium, és eddig nem is hallottam olyan esetről, mikor káros lett volna.
2016. nov. 10. 09:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Csak magyarországon ajánlanak kalciumot allergiás reakcióra. Ez nem gyanús senkinek? Semmilyen tudományos kutatás nem igazolta eddig, hogy a kalciumnak hatása lenne az allergiás reakciókra. Amikor beveszel egy kalciumot és javulást érzel, az valószínűleg azért van, mert magától is elmúlna a duzzanat vagy viszketés.

Két veszélye van a kalciumnak. Az egyik az, hogy ha túl sokat szedsz belőle, felborul a kalcium-foszfor egyensúly, ami elég nagy károkat okozhat. A másik baj meg az, hogyha tényleg durva allergiás reakciód van, és tömöd magadba a kalciumot, ahelyett hogy rendes antihisztamint vagy más allergiagyógyszert vennél be, egyszer csak azon veszed észre magad, hogy megfulladtál, pedig már egy csomó kalciumot bevettél...merthogy nem hat.

2016. nov. 10. 11:14
 8/9 anonim ***** válasza:

7.,

Hol írtam hogy a kolléganőm kálciumtablettán él? És azt hol írtam, hogy a durva allergiás reakciónál "tömte magát"? Több évig dolgoztam vele együtt, egy alkalommal vett be EGYETLEN tablettát, amitől nyilván nem borult fel semmilyen háztartása. De ha már itt tartunk, konyhasóval se fűszerezz, nehogy felboruljon a kálium-nátrium háztartásod.

2016. nov. 10. 11:50
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem eddig kétszer használt a kristályos kálcium injekció. Nem lehetett placebóhatás, mert ugyanúgy mint amilyen hirtelen elleptek a vörös aztán fehér közepű vizes foltok, az injekció után szinte látni lehetett, ahogy fokozatosan eltűntek.

Egyszer -régen- műszálas-műanyag ruhától, aztán nem keresett vér adása közben lett az allergiás reakció.

2016. nov. 26. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!