Orrsövény ferdülés okozott már valakinél allergia szerű náthát?
Figyelt kérdés
Hiába a rengeteg allergiavizsgálat, az éveken át tartó kutakodás, nem tudni, mitől van folyamatos allergia szerű szénanáthám egész évben. Általában reggel, felkeléskor dugul el az orrom, majd jön a mértéktelen orrfolyás (reggelente vagy 20-30 zsebkendőt is rongyosra fújok), és csak 1-2 óra után csillapodik kicsit. Napközben, ha valamilyen mechanikai hatás éri az orrom, pl beütöm, egyszerre náthás leszek. Sokszor fáj is az orrom (mintha a porc fájna). Aztán este, lefekvéskor megint rámjön a nátha, orrdugulás. Korábban több orvos is mondta, hogy orrsövény ferdülésem van, de valaki szerint nem kell műteni, valaki szerint az én döntésem, "ha panaszt nem okoz". Nos, levegőt igaz, kapok az orromon nappal (éjszaka nem), de tartok tőle, hogy az a kinyomozhatatlan, furcsa, folyamatos náthám ettől van. Egyébként már rengeteg allergia vizsgálatot csináltattam, többfélét, az ország legjobb allergológusaihoz jártam, de sehol nem derült ki, hogy allergiás lennék. Sokáig a porra gyanakodtam, de a vizsgálatok ezt sem mutatták ki. Szóval lehetséges lenne, hogy az orrsövény ferdülés a ludas? Volt, akinek a ferdülés okozta a nátháját?2016. jún. 15. 14:01
1/4 anonim válasza:
Apának ugyanilyen tünetei voltak mióta ismerem. Allergiás mindenre. Egész évben fújja az orrát, pollen szezonban még többször. Allergia gyógyszert szed persze.
Neki is volt orrsövény ferdülése, amit meg is műtöttek és azóta is náthás. Semmi nem változott. Talán kevesebbet horkol. Ennyi.
Szerintem semmi köze a kettőnek egymáshoz. Legalábbis nála nem változtatott semmin.
Évente egyszer beadatja azt az injekciót pollenszezonban, az szokott segíteni rajta.
2/4 A kérdező kommentje:
Nekem nem pollen okozza, ez már biztos. Soha semmire nem mutattak ki allergiát, ezért nem allergia.
2016. jún. 15. 15:07
3/4 anonim válasza:
Fül-orr gégészeten voltál ezzel a kérdéssel? Szerintem egy próbát megér. Azt el tudom képzelni, hogy emiatt ébredsz úgy, hogy be van dugulva az orrod, persze én nem értek ehhez. Nézz utána, kérdezz meg egy orvost stb.
4/4 anonim válasza:
Szia, azóta mi a helyzet veled? Amiket leírtál ugyanez volt a tünetem kb 2 évig,annyi hogy nálam kimutattak parlagfű allergiát,csakh télen is folyt az orrom így kezdett érdekessé válni a dolog. Akkor mentem el végül az orvoshoz amikor egyik reggel arra ébredtem,hogy alig hallok a bal fülemre ,ott elmondták ,hogy orrsövényem van és rengeteg polipom,amit a gátolt légzés okozott,ezzel pedig kézben jár az arcüreggyulladás. Mióta megműtöttek mindennel azóta nem folyik az orrom se reggel,se este. Most nyáron szedem még az allergiagyógyszerem biztos ami biztos alapon ( az előtt gyógyszer mellett is ömlött belőlem a takony) ,de semmi panaszom nincs azóta.Jobban kapok levegőt az orromon,mint előtte,nem fáj a fejem stb. De engem is azzal etettek évekig ,hogy biztos az allergia miatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!