Mire utalhatnak az alábbi bőrkiütések? (Kép)
[url= [link]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url= [link]
Tegnap este kezdtem észrevenni a kezemen, ami ma délután elterjedt majdnem az egész testemen. Leginkább érintett helyek: kézfej, tenyér, ujjak között, alkar, mellkas (halványabb foltok), comb, boka alatti rész. Vakarás hatására megduzzadnak és a szúnyogcsípéshez hasonlítanak.
Ó szegénykém... hát tudod mi lesz ez? Amoxicillin rash.
Neked nem bakteriális mandulagyulladásod volt, hanem valószínűleg egy vírus okozta betegség, mononucleosis infectiosa. Ilyenkor ennek a vírusnak a hatására tüszős mandula szerű kép jön létre, amit könnyű összetéveszteni a baktérium okozta mandulagyulladással. Főként fiatalokban fordul elő ez a betegség, és mivel nem baktérium okozza, hanem vírus, ezért az antibiotikum hatástalan. Viszont ha amoxicillin tartalmú gyógyszert veszel be, előfordulhat, hogy a gyógyszer szedését követően 3-8 nap után jelentkeznek ezek a piros szabálytalan kiütések. Maguktól elmúlnak általában, és ártalmatlan egyébként.
Nem tudom, történt-e vérvétel, de ha nem, akkor ajánlatos lenne visszamenni a háziorvosodhoz. Ha valóban az a betegséged volt/van, amire gondolok, az megtámadhatja a lépet, a májat, és fontos utánkövetni a betegeket, amíg meg nem gyógyulnak, nehogy szövődmény maradjon vissza.
Köszönöm a szakszerű leírást!
Elképzelhetőnek tartom, hogy valóban ez okozta nálam az alábbi bőrtüneteket.
Azonban szeretném megosztani az eddigi tapasztalatom.
Minap elkezdtem szedni a gyógyszert (Actalor), emellett kenőcsöt is használok (Linola) és most teljesen visszahúzódtak a pirosas kiütések.
Ennek ellenére ajánlatos elmenni vérvételre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!