Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ionizátor vagy légszűrő...

Ionizátor vagy légszűrő macskaszőr és por ellen?

Figyelt kérdés

Nagyon sok a por a lakásban, forgalmas helyen lakom.

A lakásban két perzsa macska van, hiába fésülöm őket, sok szőr száll a levegőben.

Porszívózás után két nappal, a monitorokat és a TV-t máris ellepi a por, és a cicák szőre is mindenhol megtalálható.

Szeretem a tisztaságot, de már belefáradtam ebbe az állapotba, folyton takarítok, hiába...

Megnéztem Interneten a légszűrőket, eléggé sokba kerülnek. És úgy látom, a szűrőket is időnként cserélni kell.

Ezután rátaláltam a ionizátorokra. Olcsóbbnak tűnnek, és nem kell szűrőt sem venni. Sajnos, nem tudom, hogy összeszedik-e a macskaszőrt.

Nem értek hozzá egyik készülékhez sem, soha nem volt sem ionizátorom, sem légszűrőm.

Tud esetleg valaki segíteni tanáccsal, hogy mit vegyek?

Esetleg melyik típusú készüléket, kb. max 50 ezer forintig?

2016. márc. 20. 20:38
 1/8 anonim ***** válasza:

A porszívó kimeneti nyílását, ott ahol kifújja a levegőt, azt kell szűrni. Néha az áruházakban lehet venni ablakra való pollenhálót, ebből egy zacskót képezve rá kell kötni a porszívóra. Ezzel a porszívóval a cicákat is át kell porszívózni minden nap.

A kereskedelemben még nem kapható olyan porszívó sem semmilyen légtisztító berendezés, ami ennél hatékonyabban tisztítaná a levegőt.

2016. márc. 22. 07:52
 2/8 anonim ***** válasza:
A vánkos angin is jó szűrőképességgel rendelkezik.
2016. márc. 22. 07:54
 3/8 A kérdező kommentje:

Egyesek nem okosak....

A perzsa macskákat porszívózni?

2016. márc. 22. 17:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Mi az a: "vánkos angin"?

Ionizáló vagy légszűrő? Mert, hogy azt kérdeztem, hogy a kettő közül melyiket vegyem meg...

2016. márc. 22. 17:30
 5/8 A kérdező kommentje:
A porszívóm egyébként mikrószűrős, tehát a porszívóból nem jön ki semmi!!!
2016. márc. 22. 17:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Minden szőrös állatot hozzá lehet szoktatni a porszívóhoz! Ha nem a fülit, orrát szívatod vele, simán elviseli. A porszívócsöveken van egy eltolható nyílás, amit ha megnyitsz nem húzza be az állat bőrét.
2016. márc. 22. 18:00
 7/8 anonim ***** válasza:
A vánkos angin egy olyan sűrű szövésű szövet, amelyen csak a levegő áramlik keresztül viszonylag könnyedén, de a porszemek fennakadnak a szöveten.
2016. márc. 22. 18:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudom! A gyártók általában úgy adják el a porszívókat, hogy mikrószűrős. De ez nem jelenti azt, hogy az valóban úgy is működik. Ki kell próbálni! Ha a ráhúzott zacskóban nem lesz por, tiszta marad a belseje, akkor valóban azt tudja a masina, amit a gyártó mond. De a tapasztalat arra utal, hogy a gyártók erősen eltúlozzák a gyártmányaik képességeit.

Egyébként meg, ha ki akarod dobni azt a pénzt az ablakon, bármelyiket megveheted! Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.

2016. márc. 22. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!