Ha tej terméket eszek miért megy a hasam? A tejtől nem igazán inkább a sajt, tejszín stb. Előfordulhat, hogy tejérzékeny vagyok? Hozzá teszem, hogy régebben nem igazán tapasztaltam ilyet csak az elmúlt 1 évben!
Fordulj orvoshoz.
Nálam is volt ilyen és azt mondta az orvos egy darabig ne nagyon igyak csak laktózmentes tejet.Ez így is volt aztán fokozatosan visszaálltam a normális tejre és már nem volt ilyen problémám.
De nálam ez kifejezetten a tejtől volt de lehet azért mert sajtot meg tejszínt nem is igazán eszek meg ilyeneket hanem ha tejes cuccokról van szó akkor mondhatni csak tejet fogyasztok.
Valószínűleg tejcukor-érzékenység (laktóz intolerancia) vagy tejfehérje allergia.
"A tejcukor-érzékenység tehát nem más, mint a tejcukorbontó laktáz enzim valamilyen fokú hiánya. A tünetek erőssége általában összefüggésben áll az elfogyasztott laktóz mennyiségével, és a termelődött laktáz enzim mennyiségével."
A tejfehérje allergia pedig egy anyagcsere betegség.
Nyugodtan elhagyhatod a tejtermékeket, amúgy manapság elég sokan azt mondják, hogy egészségtelenek, így még jót is tennél az egészségednek.
Kalciumot bevihetsz kalcium-citrát formájában is, illetve növényi eredetű élelmiszerekből.
Pre- és probiotikumokat is szedhetnél.
Amúgy úgy tudom, hogy kapható laktáz enzim, tehát, ha annak hiánya miatt lenne a gondod, ki lehetne próbálni, hogy szednéd az enzimet.
Köszönöm a segítséget 😊 valószìnű,hogy fel keresem az orvosom,hát ha ő megtudja erősíteni a problémám és tud is rajta segíteni! 😊
Tulajdonképpen a majonéz elfogyasztása után is elő szokott fordulni a hasmenés,de volt ,hogy alkoholtól is (whiskitől) de csak ettől az egy alkoholtól! Pár éve volt ez ,hogy meg ittam egy fél pohárkával és egyből wc-re kellett mennem! Ezt nem tudtam hova tenni!
A sajtban nemigazán fordul elő tejcukor. Az, hogy a tejtől nem, furcsa, mert attól mindenképpen kellene mennie (mármint ha laktózérzékeny vagy).
Amúgy osztom a felettem szólók véleményét. Valószínűbb a tejfehérje-probléma.
Az se mindegy milyen márkájú tejet iszol, valamitől nekem is problémám van valamitől semmi.
Müzlit eszek minden reggel,tejjel és nincs semmi bajom,normális a székletem,de mikor sajtott meg vmilyen teszínes ételt eszek akkor szokott menni a hasam!
Tulajdonképpen Tolle 2.8%-os tejet fogyasztok,lehet h nem mindegy h mekkora a zsírtartalma,bár a sajtban ahogy a tejszínben is magas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!