Fontos! Tudnátok olyan ételeket mondani, amit tudnék készíteni magamnak? Allergiáim: Tojás, tej, szója, glutén, mustármag, hisztamin ( paradicsom, hal, alkohol, csoki, eper. ). Évek óta rizsen és húson élek, nagyon rossz!
A hisztamint persze mindenkiben termelődik, ezt úgy értettem, hogy nem szeretném fokozni a termelődését az ilyen termékekkel. Pontosan leírva a fokozói:
nyers tojásfehérje, kagyló, eper, paradicsom, hal, csokoládé, ananász, alkohol.
Neked keletre kellene költöznöd, a japán konyhát kezd el tanulmányozni, ők nagyon kevés tejet esznek mert többsége érzékeny rá.
Megy egy csomó zöldséget, halat kajálnak, összességében egészségesen táplálkoznak.
Nem az számít hogy mit, inkább arra kell odafigyelni, hogy hogyan eszel! Rágd meg jól az ételt, hogy mennél több nyállal keveredjen, mennél pépesebb legyen. A nyállal kevered bele az oxigént, ami az emésztést végző önálló életformáknak kell ahhoz, hogy tökéletesedjen az emésztés.
A táplálék az csak is szerves eredetű! A hozzáadott antioxidánsok, tartósítószerek kivonják a táplálékból az oxigént, ezért az emésztés nem tökéletes.
A húsokkal is vigyázni kell, mert a védőgátas csomagolás kibontása után órákig kell áztatni elkészítés előtt, hogy visszatérjen belé a levegőből oldott oxigén. A csokit is elkészítheted otthon magadnak, ha nem tudsz megbízható vajat venni, akkor köpülj magadnak, eredeti tehén vagy inkább kecsketejből. Az epret meg olyan termelőtől vásárolj, aki messze a forgalmas utaktól távol termeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!