Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Tejallergia? Stressz? Mitől?

Tejallergia? Stressz? Mitől?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: annyit kell előzetesen tudni, hogy világéletemben nagy tejivó, fagyizós, pizzát majszolgató gyerek voltam :D

15 éves korom óta több egészségügyi problémám is van, először azzal kezdődött, hogy elkezdtem folyamatosan köszörülgetni a torkom, néha zavart, de úgy általában azért elvoltam ezzel az egésszel, aztán 18 éves koromban több dolog is történt velem, akkor kezdtem el nagy divatosan lejárni kondizni, és hozzá ittam a legolcsóbb scit..c-es tömegnövelőt, amiben tejpor volt, de nagy ínyenc létemre ezt is tejjel ittam, mert így finomabb volt.. :D aztán ebben az időszakban magánéletileg is kicsit mélyebbere csúsztam a szüleim állandó veszekedése, és végül válása miatt .. akkor kezdődött az egész, jött az, hogy, ha tejet ittam vagy túrósat vagy tejszineset ittam, rámjött a hasmenés.. a sajttól egyszerűen csak picit ragadósabb lett :D (bocsi, nem találtam jobb megfogalmazást), aztán egy idő múlva már az is hasmenésként folytatta, utána egy félévre rá kb. kórházban műtötték a mandulámat tályog miatt, de nem vették ki (azóta az egyiknek a fele hiányzik), utána a tejallergiám(?!) egyre rosszabb lett, most már ott tartok, hogy egy fél korty meghajt fél órán belül..

Azóta szépen lassan kialakult az is, hogy a disznó illetve marhahústól is mocorog a gyomrom, felsavasodik.. A szemeim alatt egy-egy vékony csíkban állandóan piros, horzsolt a bőr, érzem, hogy ég és viszket, és nagyon zavaró.. :/ szerintem reflux szerűség is lehet nálam, mert párszor, ha nagyon vízszintesen feküdtem, akkor reggelre nagyon fájt a torkom és a manduláim bevoltak gyulladva, a nyelvemen 2-3 naponta rengetek lepedék képződik (hátul) amit aztán mindig levakarok, mert rohatul zavar.. Laktózérzékenység vizsgálat (laktózt kellet innom vagy valami hasonlót :D) negatív lett, tejallergia is negatív (megszúrtak egy tűvel az alkaromon).

Először is tapasztalatok érdekelnének illetve olyan ötletek amelyek, nem a következő: tükrözés (se felül, se alul),

szóval pl vérvétel vagy hasonlók, ami szerintetek hasznos!

Előre is nagyon szépen köszönöm, és elnézést a rossz helyesírásért!

20/F

2016. jan. 6. 22:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Probiotikumot kell szedned folyamatosan legalább fél évig. Olyat válassz, amelyikben több törzs található. Az allergiádra, szemed alatti ekcémádra a ligetszépe olaj kapszulából naponta 2 szemet ajánlok. Ebben viszonylag stabil a hatóanyag. Az üvegest ne vedd!
2016. jan. 6. 22:31
 2/3 anonim ***** válasza:
az a baj, hogy sajnos a tükrözés sok esetben elkerülhetetlen, hacsak nem jössz rá egy olyan étrendre, ami megfelel. próbáld ki a mandulatejet, rizstejet, mindent, ami laktózmentes. Magyarországon már lehet ilyesmiket venni minden boltban szinte. Ezek a húsok zsírosak, lehet inkább a csirkét kellene fogyasztanod, zöldségekkel? Ha szereted a kínait, akkor zöldségkeverék+pipihús+szójaszósz, és nagyon fini lesz, integrális rizzsel(ha már egészséges táplálkozásról beszélünk). a mandulát meg ki kell venni előbb-utóbb, mert folyamatosan begyullad-tapasztalat.
2016. jan. 9. 13:01
 3/3 anonim válasza:
Lehet hogy valami "alternatív" orvossal is megkéne nézetned magad, pl. íriszdiagnosztával vagy még a biorezonancia az ami elég jól kimutatja az ilyen dolgokat, meg ilyen helyeken biztosan a szemdere is tudnak valamit. (Az én laktóz érzékenységemet biorezonanciás kütyüvel diagnosztizáltak a glutén érzékenységemet meg egy íriszdiagnoszta mondta.)
2016. jan. 27. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!