Poratka allergiások ehetnek rákféléket?
Valahol olvastam, hogy nem ajánlott. Még iskolás koromban ettem utoljára ilyen tengeri herkentyűket, főleg pizzán, vagy ilyen fagyasztottat megfőzve/megsütve. Aztán valamiért azóta sem, pedig szerettem, Akkor még nem voltam allergiás/nem tudtam róla, most felnőttként 4 keresztes poratka allergiám van. Semmi másra nem vagyok allergiás, kimehetek az erdőre is parlagfű virágzásakor, semmi bajom. AZ atka miatt viszont egész évben gyügyszert kell szednem. Komoly tüneteim nincsenek, csak a szokásos (ha elfelejtem bevenni a gyógyszert), szúval nem ilyen rohamszerű.
Most az ünnepek közeledtével gondoltam rá, hogy olyan régen ettem ilyesmit, és milyen jó lenne valami rákot, garnélát, ilyesmit enni. Voltam még idén étel-intolerancia teszten is, ott tehéntejre mutatott pozitívat a teszt, búza, tojás, kukorica, sárgarépa meg minimálisát. Ha sok ilyesmit eszem (főleg tejeset), akkor előfordul puffadás, hasmenés, viszketés, de rendszeres probiotikum szedésével, ezek minimálisra csökkentek.
Elsősorban olyanok válaszát várom, akik szintén poratka allergiások, hogy mit tapasztaltak a rákfélékkel kapcsolatban. Nem szeretném, ha ünnepek alatt az ügyeletre kéne rohangálni. Allergiagyógyszer mindig van itthon, és olyan kimondott rohamom, hogy fulladtam volna, nem volt még. Nyáron a hőségben szoktam rosszul lenni, ilyenkor nehézlégzés, szédülés, gyengeség, ilyesmi, de egyébként elvagyok. Amúgy asztmám is van, de nem komoly.
Azt is írták, hogy a rák genetikája hasonló a poratkáéhoz, ezért lehet problémás. A sima rák mondjuk hasonlít is rá, de pl. a homár vagy a garnéla az nem olyan. Vagy az is számít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!