Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Gluténérzékenység?

Gluténérzékenység?

Figyelt kérdés

Folyamatos gyomorfájdalmak és bőrkiütés miatt elvégeztettem egy ételintolerancia tesztet a G1 Labor-ban, gluténérzékenységre gyanakodva.


Ez a teszt 226 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.

( [link]


Most vettem észre, hogy a honlap egy másik részén, egy árlistában felsorolták a következőket az intolerancia vizsgálaton KÍVÜL:

EMA IgA, IgG

EMA IgA, IgG+ Transglutamináz IgA, IgG

( [link]


Jól értem, hogy ezek vizsgálata csak a lisztérzékenység kimutatására használatosak?


Egyébként az eredeményemben a gliadin 50-es lett, árpa 40, búza 32 (max. referencia érték 30 és ez már a határeset felső értéke). Míg a tönkölybúza, rozsliszt és búzakorpa 0 lett... Most akkor hogy értsem? Hogy lehetnek azok 0, mikor a gliadin ennyire magas? A transzglutamináz is 0.



2015. dec. 8. 15:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Mutasd meg a leleteket egy gasztroenterológusnak. Gluténérzékenységnél elvileg búza, árpa, rozs okoz panaszokat, míg rizset, kukoricát, krumplit lehet enni. Ha glutérzékeny vagy akkor az EMA pozitív. Kb ennyit tudok erről. De ezt orvossal kéne intézned
2015. dec. 9. 02:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Intézem, már van időpontot.

Köszi!

2015. dec. 9. 09:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!