Amikor nektek kiderült, hogy van valamilyen ételallergiátok és utána abbahagytátok annak a bizonyos ételnek az evését ez az alakotokra, súlyotokra milyen hatással volt?
Semmilyen hatással nem volt az alakomra, súlyomra.
Bár én csak pár gyümölcsre és zöldségre lettem allergiás mint pl:
meggy
sárgadinnye
cseresznye
karfiol
brokkoli
Ha bármelyiket enném vagy bármelyik lenne bármiféle ételben (pl: meggyes-mákos rétes)
rögtön kipattognék, és tele lenne a testem vörös kiütésekkel mintha bárányhímlő lenne. Ez legalább 3-4 napig borzalmas viszketéssel járna, amit nem tudnék abba hagyni és véresre vakarnám. Ezért le kellett mondanom róluk, pedig a brokkolikrémleves volt a kedvencem.
De nem lettem soványabb vagy jobb alakú a hiányuk miatt.
Nekem is laktózérzékenységem van, vagyis nem ihatok tejet.
Jobban mondva laktózmentes tejet ihatok. A súlyom, alakom nem változott semmit. Nincs jelentősége.
Ha laktózérzékeny, akkor persze, hogy nem ehet tejet és tejport.
Amúgy a glutén mellett a laktózt is szinte teljesen elhagytam (minimális sajt és vaj, amit eszem). Plusz a cukrot, a keményítődús ételeket...
2. voltam.
ma 15:20 vagyok.
Tejet iszom de csak laktózmentes tejet. Lehet kapni laktózmentes sajtokat is. Tejport sosem szoktam enni, így abban nincs tapasztalatom. Sütemények vagy egyéb dolgok amik tejjel készülnek, én megeszem, legfeljebb fél óra múlva megyek a wc-re. Sokszor megéri :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!