A búzaallergia vagy a lisztérzékenység tünete lehet a lábfájás, lábdagadás, székrekedés?
Figyelt kérdés
2015. júl. 5. 22:17
1/4 anonim válasza:
Szia! Őszintén én még nem hallottam olyan élelmiszer allergiáról, ami lábdagadást vagy lábfájdalmat okozna. Székrekedést esetleg, bár szerintem inkább az elmúlt napok rettentő hősége okozza ezt a problémát. Egyszerűen keveset iszol. Persze sokkal jobb lenne, ha a házi orvosodhoz fordulnál a problémáiddal. Majd ő tovább irányít egy szakorvoshoz, ha kell.
2/4 fehérváripapa válasza:
Pedig pld. a gluténérzékenységnek is tünete az izületi és izom fájdalom... puffadás, vizesedés...
De szakorvos, allergiavizsgálat... ne interneten magad állapítsd meg mi bajod!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az az igazság, hogy túlzottan félek a tükrözéstől ahhoz, hogy el merjek menni egy gluténérzékenység vizsgálatra. Márpedig ahogy olvastam a témával kapcsolatban, az velejárója. Az allergiavizsgálatokról meg csak annyit, hogy egyszer elmentem magándokihoz tejallergia-vizsgálatra vérből. Nem mutatott ki semmit. Csinált bőrtesztet is több dologra is. Az meg azt mutatta, hogy mindenre allergiás vagyok. Tejfehérje, tojás, búza...minden. Erre azt mondta a doki, mikor kérdeztem, hogy akkor most melyik a valós, hogy nem vagyok allergiás semmire, egyszerűen hisztamintúlérzékenységem van. Efelől pedig a háziorvostól akartam érdeklődni, az meg azt mondta, hogy ilyen nem is létezik. Őszintén, ezek alapján, érdemes orvoshoz menni allergiával? Én úgy döntöttem, hogy nem. Azóta amit úgy érzek, hogy nem bír a szervezetem, azt kerülöm, de nem vizsgáltatom. Ezért kérdeztem, hogy csinálhatta-e a búzaliszt. Persze még figyelgetem, hogy máskor is előjön-e.
2015. júl. 14. 19:03
4/4 anonim válasza:
Hát jó tudni, hogy ilyen tüneteket is okozhat. Bár a mi családunkban csak a tej, édeskömény és a gomba fordult elő.
Hisztamin túlérzékenység pedig nekem is van. 2-3 évente elkap az influenza és általában szövődményekkel együtt jön. Olyankor mindig kikötök az allergológián is. De mindig csak azt írják a papírra, hogy a hisztamin. A többi negatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!