Bizonyos ételszínezékekre és festékekre igen.
De olyan nincs, hogy valaki nem tud ránézni a sárga színre mert kiütéses lesz.
Utolsónak, amúgy autista vagyok. Vagyis aspergeres csak azt megszüntették (amikor én kaptam papírt, akkor még volt).
Egyébként nekem elég későn esett le, hogy ezeket a dolgokat mások másképpen érzékelik. Pl. az iskolában nem hittem el, hogy másokat nem irritál a falióra hangos kattogása és a csap csöpögése. Főleg az, hogy a csap minden 5. órakattanással egy időben csöppent el. Mintha minden csöppenésnél újabb repedés keletkezett volna a koponyacsontjaimon. Hozzá a kattogások és a csöppenések színe. Láttam magam előtt és amikor a kattanás és csöppenés egyszerre történt, a hang és a szín összeadódott és épp az a bizonyos hányós szín volt...óra után minden alkalommal rohantam hányni, bár volt, hogy nem bírtam ki óra végéig. Aztán szerencsére megcsinálták a csapot és csak az órát kellett elviselni de annak legalább önmagában nem volt hánytató színe.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a kérdezőnél (vagy a kérdést ihlető egyénnél) miben nyilvánul meg ez az "allergia"? Fájdalmat érez a fejében vagy a szemében? Vagy csak irritálja, idegesíti az adott szín?
Jómagam múlt héten egy villódzó fényreklámtól kaptam kék halált, nem tudtam róla levenni a szemem, pedig tudtam, hogy rosszul leszek. Szerencsére buszon ültem és a busz elindult, mielőtt kidobtam volna a taccsot. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!