Szeretném kideríteni, lehetek-e allergiás valamilyen ételre. Van boltban vehető teszt, vagy mindenképp orvosi beutaló kell?
Ebben a cikkben egy megvehető teszt szerepel. Van ilyen Magyarországon?
Étkezések után puffadok,bőrproblémáim is vannak,gyomorsav problémám. Étel allergiára gyanakodom,de hiába figyelem az étkezésemet,mindenféle étel után puffadok.
Allergiatesztet lehet csináltatni magánúton (pl. magán orvosi laboratóriumban) is, de házilag nem hiszem, ugyanis ezekhez bőrpróba vagy vérvétel szükséges.
Több okból is javasolnám ugyanakkor, hogy menj orvoshoz: 1) a leírtak alapján nem valószínű, hogy klasszikus allergiád van 2) bármilyen tesztre, vizsgálatra is utal az orvos, olcsóbban megúszod (én csináltattam vérvételes allergia-vizsgálatot és nem volt olcsó) és nem csak diagnózist, hanem várhatóan szakszerű gyógymódot, tanácsot is kapsz
Ha az orvos vérvételre küld,akkor abból mit szűrnek ki?
Ez nem úgy működik,mint amikor a pollent,kutyaszőrt,ilyesmit ellenőrzik a karon?
Szerintem a tejszármazékok lennének az elsők,amit ellenőriznek,mert az gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!