Amennyiben a cöliákia vizsgálaton kimutatták a Glutén érzékenységet, milyen vizsgálatokra érdemes elmenni ezek után? Gondolok itt pl olyanokra, amik kimutatnák ha valami vitamin hiányzik a szervezetből stb
"A betegség súlyosságának, valamint a tápláltsági állapot és a felszívódási zavar mértékének kimutatásának érdekében sor kerülhet egyéb vizsgálatokra is, mint például
vérkép (az esetleges vérszegénység kimutatására)
süllyedés (a gyulladás kimutatására)
CRP (C-reaktív protein), gyulladás kimutatására
komplett metabolikus panel (CMP) – elektrolit-, fehérje-, kalciumszint; vesefunkció, májfunkció
vitaminszintek (D-, E-, B12-vitamin) mérése
székletzsír (a felszívódási zavar kimutatására)"
Már két hete diétázom.
A vizsgálat eredménye tegnap jött meg:
Gliadin IgA : 6.222
Gliadin IgG : 1.848
Sajnos a háziorvosban nem bízhatok,mert 38 év alatt semmi mást nem írt fel,csak antibiotikumot..
A mostani problémámra is csak savlekötőt ajánlott.. :/
Tehát egyedül kell eljutnom a gyógyulásig.
A gasztroenterológián azt mondták,hogy vagy két hónapot várok,vagy 50.000-ért befekszem és alulról felülről belém néznek,de lehet hogy nem találnak semmit..
A hasi ultrahang semmit nem mutatott,sem a röntgen.
A vérképen is minden rendben volt a körzeti doktornő szerint,bár a gasztroenterológus egyből azt mondta,hogy gyulladás van ..
Két hét várakozás és 8000 ft mínusz után megjött a maszek labor eredménye,ami kimutatta a glutén érzékenységet.
Tehát most ismét meg kell győznöm a körzeti doktornőt,hogy a tüneteim nem légből kapottak és küldjön további vizsgálatokra.
A kérdést csak azért írtam ki,mert eléggé felkészületlen a doktornő és kénytelen vagyok határozottan megmondani neki azt,hogy jelen esetemben,milyen vizsgálatokat kérek,amivel előrébb juthatok a gyógyulásommal kapcsolatban.
Minden segítséget köszönök!
Amúgy már túl vagyok egy normál vérképen,vizeleten,pajzsmirigyen,hasi röntgenen,hasi uh-n,tüdőszűrésen (amire csak azért mentem be,mert a körzetitől allergiavizsgálatot kértem és oda küldött..)
Voltam még Candida szűrésen,ami szintén negatív volt és most jött meg a Glutén,ami mutatott is valamit..
Mára várom még a Transglutaminase IgA és a Transglutaminase IgG eredményeket.
Délután 4-től mehetek a körzetihez és addigra ki kell találnom,hogy milyen vizsgálatok kellenek,hogy tovább tudjak lépni.
Amúgy már két hónapja tart a dolog.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!