Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Menjek ügyeletre/hívjak...

Menjek ügyeletre/hívjak mentőt vagy várjak még? S. Ü. R. G. Ő. S.

Figyelt kérdés

Pénteken lesz 2 hete, hogy Lamolepet szedek. Reggel 25 mg, este 50. Hozzáteszem, hogy a munkarendem miatt nem mindig pontosan vettem be, illetve 1-2x ecstasy-t is használtam... (Soha többet, esküszöm!)

Idézek a betegtájékoztatóból, zárójelben a tüneteim:

"Potenciálisan életet veszélyeztető bőrreakció: azonnal kérjen orvosi segítséget!

A betegek kis százalékánál a Lamolep allergiás reakciót vagy potenciálisan életet veszélyeztető bőrreakciót válthat ki, amelyből kezelés hiányában még súlyosabb állapot alakulhat ki.

Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a Lamolep-kezelés első pár hónapja során. (...)

Ezeknek a reakcióknak a tünetei:

- bőrkiütés vagy bőrpír (tele van vörös foltokkal a karom, mellkasom és combom!), amelyből életet veszélyeztető bőrreakciók alakulhatnak ki, köztük kiterjedt bőrkiütés hólyagosodással és bőrhámlással, elsősorban a száj, az orr, a szemek és a nemi szervek területén (Stevens-Johnson szindróma), nagy kiterjedésű bőrhámlás (amely a testfelület több mint 30%-át érinti - toxikus epidermális nekrolízis) és a DRESS (kiterjedt bőrkiütés a máj, a vér és egyéb testi szervek érintettségével;

- fekélyek a szájüregben, a torokban, az orrban vagy a nemi szerveken (pöttyös és viszket a szájpadlásom, nem tudom, minek számít);

- szájgyulladás, illetve szemvörösség vagy a szemek duzzanata (kötőhártya-gyulladás); (nincs)

- magas testhőmérséklet (láz), influenzaszerű tünetek vagy álmosság; (egy hete folyamatosan)

- az arc megduzzadása, vagy nyirokcsomó-duzzanat a nyakon, a hónalj tájékán vagy a lágyékhajlatban; (fáj a nyakam mindkét oldalt)

- szokatlan vérzések vagy véraláfutások megjelenése, vagy az ujjak elkékülése; (nincs)

- torokfájás, vagy egyes fertőzések szokásosnál gyakoribb megjelenése (például megfázás) (van)

- emelkedett májenzim szintek a vértesztekben (?)

- egyik fajta fehérvérsejtek (eozinofilek) számának emelkedése (?)

- megnagyobbodott nyirokcsomók (talán)

- máj- és veseérintettség. (?)

- Sok esetben ezek a tünetek kevésbé súlyos mellékhatások jelei is lehetnek. Azonban Önnek tudnia kell, hogy ezek életet veszélyeztethetők lehetnek, és amennyiben nem kezelik, súlyosabb problémává fejlődhetnek (úgymint egyes szervek működésének zavara). Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli:

- Azonnal forduljon orvoshoz! Kezelőorvosa dönthet úgy, hogy máj,- vese-, vagy vérvizsgálatokra küldi Önt, és kérheti Önt arra, hogy hagyja abba a Lamolep szedését. Amennyiben Önnél Stevens-Johnson szindróma vagy toxikus epidermális nekrolízis alakult ki, kezelőorvosa közölni fogja Önnel, hogy soha többé nem szabad szednie lamotrigint."

Mit csináljak? Pénteken megyek a pszichiáterhez kontrollra, kivárjam, vagy SBO?

2015. márc. 18. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Ugyelet!
2015. márc. 18. 22:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Most rögtön? Nem ér rá holnap? Úgyis megyek nőgyógyászhoz kora délután, nem ér rá utána? Késő van, és azt sem tudom, hogy juthatnék oda...
2015. márc. 18. 23:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Hívj egy mentőt! + 3 ecstasy-t is dobj be még amíg kiérkeznek.
2015. márc. 19. 00:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Na most értem haza a sürgősségiről ha érdekel valakit, kaptam 2 adag antihisztamint meg 1 adag szteroidot 8 óra alatt, elmúltak a tünetek. Holnap konzultálok a pszichiáterrel.
2015. márc. 20. 01:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Te Taigetos +

Úgy bírom hogy egyik nagyobb baromságot csináljátok a másik után,meg pánikbetegek vagytok,meg depressziósok,meg drogoztok és utána ahelyett hogy viselnétek a következményét annak amit csináltok,rögtön mentőt,ügyeletet kórhazat akartok -.-

MENNNNNYIII PÉNZÜNKBE KERÜLTÖK...

2015. ápr. 2. 10:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Attól, hogy egyszer kipróbáltam az ecstasyt, nem vagyok Taigetosz pozitív. A probléma pedig végképp nem kötődött ehhez, "egyszerű" allergia volt, amibe bele is halhattam volna. :)

Egyébként meg kikérem magamnak, én is dolgozom, én is adózom, van TB-m, tehát egész nyugodtan elmehetek a kórházba ha életveszélyben vagyok. Bőven fizettem érte.

Inkább azon gondolkodnál, hogy Orbán király mennyibe kerül nekünk, te kis fidesznyik.

2015. ápr. 2. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!