Csípős ételtől lehet a hirtelen nyelési nehézségem?
Ebédre nagyon erős, csípős kínait ettem.
Miután befejeztem, rá 1-2 percre ahogya automatikusan nyeltem volna, nagyon megijedtem, mert a folymat közben "elakadtam" mintha lezárt volna egy másodpercre a nyelőcsövem. Felpattantam és öntöttem magamnak egy pohár vizet, azt elkortyolgattam akkor már ilyen probléma nem volt csak nagyon megijedtem és szerintem rámjött egy enyhe pánik.
Azóta is másdpercenként nyelek egyet hogy érezzem minden oké illetve ezerrel figyelem magam.
A csípős étel okozhat ilyet?
A csípós étel, okozhat rohamot. De a pánik amiról íraz az csak közvetve van a csípőstől. Egy intő jel is lehet, amit a légzés figyeléséről amit írtál az enyhe pánikbetegségre is utal, figyelembevéve a csípős kajás reakciódat is. Ez egy pszichés roham amit a csípős kaja vált ki.
Ne egyél csípőset! Ha van máskor, hogy elkap a pánik(nem csak csípős kajánál) akkor beszélj dokival, mert a pániktól görcsbe is eshet az ember, és attól meg is fulladhatsz, ha nyelvizmod begörcsöl és eltömíti a légcsövedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!