Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Csípős ételtől lehet a hirtele...

Csípős ételtől lehet a hirtelen nyelési nehézségem?

Figyelt kérdés

Ebédre nagyon erős, csípős kínait ettem.

Miután befejeztem, rá 1-2 percre ahogya automatikusan nyeltem volna, nagyon megijedtem, mert a folymat közben "elakadtam" mintha lezárt volna egy másodpercre a nyelőcsövem. Felpattantam és öntöttem magamnak egy pohár vizet, azt elkortyolgattam akkor már ilyen probléma nem volt csak nagyon megijedtem és szerintem rámjött egy enyhe pánik.

Azóta is másdpercenként nyelek egyet hogy érezzem minden oké illetve ezerrel figyelem magam.

A csípős étel okozhat ilyet?

2015. jan. 9. 12:13
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat ha hülye a kérdés de könnyen bepánikolok, már a légzésemet is figyelem nem-e hagy ki vagy megy el...
2015. jan. 9. 12:15
 2/4 masni1 ***** válasza:
A csípős étel okozhat görcsöt a nyelőcsőben. A víz nekem is segített. Azért kerüld a nagyon csípőset, vagy edd sok rizzsel. Pánikra nincs ok, hiszen közben azért kaptál levegőt ugye?
2015. jan. 12. 09:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Okozhat bizony nehézlégzést is, engem egy csipős kínai után 3 napra kórházi megfigyelésen tartottak az ekg-m alapján, mert fulladtam. Máskor meg ettem indiai közepesen erősnek mondott ételt és az orromtól a torkomig semmit nem éreztem mintha kesztyűt húztak volna rám. Kínai csípőset ne egyél ki tudja, mi van benne. Ha nem leszel jobban és nehézlégzésed is lesz, menj ügyeletre. Sima csípős zöld paprikát ha eszel és nem okoz ilyet akkor csak kimondottan a kínai fűszerrel volt a baj. Ha bármi csípős ilyet okoz, akkor meg ne egyél egyáltalán többet csípőset.
2015. jan. 13. 15:51
 4/4 anonim válasza:

A csípós étel, okozhat rohamot. De a pánik amiról íraz az csak közvetve van a csípőstől. Egy intő jel is lehet, amit a légzés figyeléséről amit írtál az enyhe pánikbetegségre is utal, figyelembevéve a csípős kajás reakciódat is. Ez egy pszichés roham amit a csípős kaja vált ki.

Ne egyél csípőset! Ha van máskor, hogy elkap a pánik(nem csak csípős kajánál) akkor beszélj dokival, mert a pániktól görcsbe is eshet az ember, és attól meg is fulladhatsz, ha nyelvizmod begörcsöl és eltömíti a légcsövedet.

2015. jan. 24. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!