Allergia lehet?
Hát nem éppen tipikus. :-)
Azaz az orrfolyás igen a foltok a térdeden nem igazán.
A foltról többet kéne tudni - pl milyen a színük, hogy változik a színük időben mivel érintkezett esetleg milyen mechanikai behatás ütés/nyomás érte-e.
Az orrfolyás, - ha nem valami influenza - akkor gyanús.
Az allergiavizsgálat nem mutat ki mindent. néha semmit máskor túl sokat is.
Nekempl kimutatták, hogy fák bokrok - viszont konkrétan beazanosítottam jópár füvet amikhez képest a fák bokrok hatása az én esetemben elenyésző. Kb ennyit ér az allergiavizsgálat :-)
Ami még érdekes, hogy az allergiás időszakon kívül kutya bajom a boltokban - ám az allergiás időszakban menekülnöm kell kifele mindenhonnan ahol valami vegyiáru van még a Praktikerből is...
Akkor gyanakodhatsz allergiára joggal, ha kötni tudod valami szabályossághoz - pl. bizonyos helyek, dolgok közelsége, vagy bizonyos időszakok (évszak, hónap) ciklikus ismétlődés...
Ez már megalapozza a gyanút. Aztán konkrét forrásokat is megtalálhatsz pl. az allergiát okozó növényt ha rádörzsölöd a bőröd érzékenyebb területeire - viszketést kiütést vált ki. (no persze most nem olyan növényre pl. csalánra) gondoltam ami amúgy is ilyesmit okoz.
Ezt én olyankor csinálom, ha valahol rámjön az allergia - könnyfolyás tüsszögés - olyankor körülnézek mi lehet és kísérletezem.
Ha úgy adódna - a tanácsom az, hogy ne provokáld az allergiát - kerülj minden olyan közösségi kötöttséget (programot) is - ami kényszerpályára visz pl. ott kell leni valahol ahol támad az allergia.
Persze szedhetsz gyógyszert is, ha muszáj - én inkább kerülöm hogy felülkerekedjen az allergia.
Az a tapasztalatom, ha szerencsém van és elég ügyes vagyok - viszonylag enyhén átvészelhetem az egész idősazakot (most fog kezdődni és júliusig tart).
Ha viszont nem sikerül mert valahol muszáj helytállnom ahonnan menekülni kellene és nagyon leterít 1x, akkor "áttörhet" és egész időszakban szenvedni fogok tőle kutyául...
Na hát kb. ennyi amit régi allergiás tapasztalataként át tudok adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!