Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Asztma, allergia, vagy más?

Asztma, allergia, vagy más?

Figyelt kérdés

Tavaly állandóan fulladtam, mégpedig esténként. Nagyon durván köhögtem, nem bírtam abbahagyni. Végre kaptam beutalót a tüdőgondozóba: allergiavizsgálat, tüdőröntgen, légzésfunkció... nem találtak semmit. Kaptam inhalálókat, amik segítettek, sőt, idővel el is tudtam hagyni őket. Azóta csak akkor érzem, hogy nehezen kapok levegőt, amikor fokozott terhelésnek vagyok kitéve, pl. edzés során, illetve ha náthás vagyok.

A légzésfunkcióm egyébként nagyon rossz, többször megfújatták velem, azt hitték, elrontok valamit. Mivel nem találtak semmit, hazaküldtek, és asztmával diagnosztizáltak, mondhatjuk, hogy jobb híján.

Most azonban lassan babát szeretnénk és ugye ebben az esetben korántsem mindegy, hogy mennyi oxigén jut a szervezetembe. Tartok tőle, hogy rosszabbodik az állapotom és szteroidokat kapok, ami megint csak nem a legjobb :(

Már azt is hallottam, hogy valamilyen genetikai betegség lehet a kiváltó ok, de milyen? A doki nem mondott semmit... Talán van itt valaki, akinek voltak hasonló tünetei?!

2014. ápr. 11. 12:19
 1/1 anonim válasza:
Lehetséges, hogy asztma. Ilyenkor, mikor csúnyán köhögsz, nem bírod abbahagyni, szívj Ventolint. Menj el a pulmonologiara es kerdezd meg az orvost, hogy lehet_e feliratni neked.
2014. ápr. 11. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!