Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Allergiás vagyok a lidocainra....

Allergiás vagyok a lidocainra. Mire kell vigyáznom a mindennapjaimban?

Figyelt kérdés
Most derült ki, hogy allergiás vagyok a lidocainra. Nem gyengén. Először azt hitte a fogorvos, hogy csak az erek beszűkülése miatt kialakuló kellemetlen szédülés lesz, de aztán mikor bepuffadt a szám, rosszul voltam, és nehezen kaptam levegőt, akkor hívtak egy másik orvost, aki S. O. S. valami T betűs gyógyszert adott injekcióban, és attól jobban lettem. Azt mondta az S. O. S. érkező orvos, hogy "Magának valódi allergiája van". Jegyezze meg, hogy ezentúl nem szedhet semmi olyan gyógyszert, amiben lidocain van. Azt tudom, hogy a fogorvosi érzéstelenítő lidocain, meg a torokfertőtlenítő cukorkákban is van amelyikben az van. Pl. Strepfen, Strepsils + Plus, Tantum Verde. De miben van még? Az oké, hogy az orvosnál legközelebb szólok, de simán belefuthatok (pl. a közértben) ilyenekbe. Mikre kell még vigyáznom?
2014. márc. 14. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
A közértben nincs lidokain.
2014. márc. 14. 20:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Közértben nem fogsz lidocainba futni :D :D :D

Elmondod a háziorvosnak, felírja a kartonodra, és nem fog olyan gyógyszert felírni.

Ha a gyógyszertárban veszel valamit vény nélkül, akkor meg mondod, hogy olyat nem szedhetsz, amiben lidocain van.

2014. márc. 14. 20:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Oké, köszi. Úgy értettem, hogy most már lehet gyógyszereket kapni pl. a dm-ban is, és ott nem értenek hozzá. Azért gondoltam, hogy esetleg érdeklődök, hogy mire vigyázzak, de akkor nincs külön félnivalóm.
2014. márc. 14. 20:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Max nem veszel bizonytalan helyen gyógyszert. A lidocain tartalom szerintem egyébként fel van tüntetve a csomagoláson.
2014. márc. 14. 20:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Minden gyógyszeren fel van tüntetve az összetétel, ugyanúgy el kell olvasni, mint az élelmiszereknél, így nem kerülhetsz bajba. Itt is böngészhetsz: [link]
2014. márc. 14. 23:14
 6/6 czifa botond válasza:

A lidokain nagyon szigorú anyag.

A közértben nem fogsz vele találkozni.

2014. márc. 18. 19:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!