Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ez mi lehet? Ha eddig nem...

Ez mi lehet? Ha eddig nem jött ki más tünet, akkor már nem is fog?

Figyelt kérdés
4,5 éves kislányom majonézt tett a szendvicsébe, és ahogy ette, összekente az arcát, addig nyilván nem törölgettem, míg nem végzett az evéssel, és mire letöröltem vörös lett a majonéz alatt, apró kiütések vannak benne. Nyilván allergiás reakció. Adtam neki kálciumot,meg le is kentem vele, de azért aggódom, nehogy komolyabb allergiás reakció lépjen fel.
2013. dec. 28. 18:49
 1/4 A kérdező kommentje:
Máskor is evett már majonézt, sosem volt tőle baja...
2013. dec. 28. 18:50
 2/4 anonim ***** válasza:

A majonéz alapja tojás és olivaolaj . Tojásra sokan alergiások , de lehet , hogy valamelyik adalék váltott ki reakciót . Én az ecetre gondolok elsősorban, mivel a tünetek csak ott jöttek ki ahol a bőr takarva volt a majonézzal . Ha bolti majonézt használsz akkor cserélj márkát , ha te készíted , akkor ecet helyett hsználj citromlét , finobabb is . Mustár szintén okozhat ilyen fajta tünetet , de az is lehetséges , hogy valamely tartósítószer a vétkes.

Mivel megette a majonézt, ha a tojásra lenne alergiás a tünetek nem csak azon a területen tüntek volna fel ahol a bőr takarva volt a krémmel.

2014. jan. 1. 12:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Én is valami ilyesmire gyanakodtam, a tojásra nem allergiás, rendszeresen eszik, és kutya baja tőle. Bolti majonéz volt, lehet, hogy az ecet csípte ki. Végülis kb 20 perc múlva el is tűnt nyom nélkül, de azért megijedtem...
2014. jan. 2. 14:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Unokaöcsémnél kb ennyi idősen az volt, hogy csak egy bizonyos majonéztől volt kiütése (globus talán), más fajtákból ehetett, semmi baja nem lett tőle. Nem lehet, hogy most más faja majonézt vettetek?
2014. jan. 15. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!