PPD (para-penylenediamine) allergiások! írtam a mannaszappan.hu-nak hogy nem tudnának-e kifejleszteni ppd mentes szemfestéket az ötletet jónak találták és elküldték a nagyfönöknek, most kiváncsian várom hogy mi lesz belöle. Ti mit szoltok hozzá?
Ja és nem minden fekete hajfesték tartalmaz PPD-t. A Garnierek nagy részében sajnos van, de pl. a Palette-ben nem nagyon. A Kallos hajfestékben is van.
Igazából én is borzasztónak tartom, hogy a kozmetikai ipar mi minden szörnyűséget enged meg magának. Egy csomó mérget használnak, csak mert az olcsóbb és még van pofájuk ráírni, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt és szenzitív, haha. Kihasználják, hogy az emberek nem nézik az összetevőlistát, csak a sima tájékoztatót.
A másik dolog pedig az, hogy nem árt a natúr kozmetikumokkal sem vigyázni, mert a természetes anyagok is kiválthatnak allergiás reakciót. Nem lehet, hogy bizonyos növényekre is allergiás vagy? Egyébként sok alverde termék tele van alkohollal is(vegyszeres tartósítószer helyett alkoholt használnak). Az alkohol legtöbbször a 2. helyen szokott lenni - minél előrébb van egy összetevő annál több van belőle a termékben. Köztudott, hogy az alkoholnak szárító hatása van és nem minden bőr viseli el.
Még csak annyit, hogy nekem múltkor a méz okozott irritációt, pedig az aztán nem tartalmaz semmi vegyi cuccot.
A natúr kozmetikumoknál nem is annyira a szemceruzákban található alkohol, inkább a többi termékben (pl. krémek, balzsamok). Megnéztem egy pár alverde ceruzát és nem találtam bennük alkoholt, de ppd-t sem, viszont az egyik alverde tus 2. összetevője az alcohol denat. Tehát lehet, hogy mégis valamilyen természetes összetevőre vagy inkább allergiás. Én is allergiás vagyok 1-2 dologra, de nem teszteltek le mindenre. Szerintem menj el még egyszer az allergológushoz és konzultálj vele, nem hiszem, hogy mindenre leteszteltek.
Itt van egy link, hogy a krémmániára feltöltött termékek közül melyik tartalmaz ppd-t (remélem nem törlik a linket): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!