Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Majdnem mindenre allergiás...

Majdnem mindenre allergiás vagyok. Valaki bármiben segíteni?

Figyelt kérdés

Elég durva a helyzet :(

Az még hagyján, hogy van egy csomó pollenallergiám, amiket pontosan nem is tudok, de az ételek kb. 85%-ára allergiás vagyok. Boltban, étteremben és ilyen helyeken semmit nem tudok (v)enni :( Minden élelmiszert magamnak kell megfőzni, előkészíteni. Nagyjából annyiból áll az étrendem, hogy főtt krumpli, főtt cékla, marha vagy pulyka hús párolva, esetleg sülve, alma, paprika, túró, gránátalma, saláta, káposzta, kelbimbó, répa, retek, meggy. Ezek azok az élelmiszerek amiket biztonsággal fogyaszthatok. Mivel nem csak ételallergiám van, hanem mellé még hisztaminintolerancia is társul, így elég gázos a helyzet. 2 vérvételem volt, egyik IgG (ételintolerancia), a másik IgE (ételallergia) és dao enzim (hisztaminintolerancia). Ezek összesen 40 ezer Ft-ba kerültek (a TB nem támogatja), kb. 30 féle ételt mutat ki az IgG és az IgE. Nem beszélve az utazási és egyéb költségeimről valamint a megpróbáltatások soráról amiken eddig keresztül mentem (gyomor, és vékonybél tükrözés, vékonybél biopszia, bőr biopszia, eleinte antibiotikumokkal félrekezeltek évekig, gyógyszerek és kenőcsök sora a kiütések miatt, amik mára már szerencsére kevésbé látszanak de még mindig nem teljes a kép, hogy mivel nem érintkezhetek). Vannak 60-as meg több 100-as allergén panelek, vérből kimutatják mire vagyok allergiás. 100 ezrekért. De jelenleg Magyarországon az a hivatalos állásfoglalás, hogy gyógyszer nincsen rá, gyógyíthatatlan és mindenféle próbálkozás 100 ezrekbe kerülne amiknek lehet, hogy nem is lesz eredménye. Semmi támogatást az államtól nem kapok, még a vérvizsgálatokat is nekem kell fizetni mert a bőrvizsgálat nem mutatott ki semmi allergént (mondjuk ezt az orvos is mondta, hogy nem megbízható csak azt támogatja a TB). Van néhány orvos akiben csalódtam de van sok akikről tudom, hogy mindent megtettek értem és köszönöm is nekik. Viszont az országban, az emberekben és az egész politikában mélységesen csalódtam mert tudom, hogy senkit nem érdekel mi van a másik emberrel csak addig amíg termelő és munkaképes. Egyébként én is az vagyok és még lennék erősebb is ha nem vízen meg krumplin élnék. A vitaminokat, ásványi anyagokat drága étrendkiegészítőkkel próbálom pótolni amik tele vannak májkárosító adalékokkal. Színezék, édesítő, csomósodást gátló, hordozó anyag, fényező anyag, emulgeáló szer, oldószer, stb. Ezek mind-mind összeadódnak és hosszú távon szintén nem egészségesek, ezért keresek olyan komplex vizaminokat amelyekben minél kevesebb ezen anyagok aránya. A gyógyszertárban sem mindig adnak ki tiszta C-vitamint (aszkorbinsav) attól függ milyen kedvük van és az árát is megkérik rendesen. Vicc ez az egész úgy ahogy van. Senki nem tudja szinte, hogy mi a problémám, az emberek mindenfélét elvárnak tőlem. Még többet is mint másoktól mert (sajnos vagy szerencsére?) úgy tűnik, hogy sok dolgot elég jól átlátok és szeretek, illetve szoktam is segíteni az embereken, a műszaki dolgokhoz elég jól értek. Talán azért segítek, mert titokban remélem, hogy egyszer rajtam is segít valaki... nem tudom.

Létezik ember a világon aki hasonló cipőben jár? Lehet rá valami gyógymódot találni? Tudok valami állami támogatást vagy valami segítséget kérni valakitől?

Köszi ha elolvastad. Már azzal is segítesz ha beszélsz róla vagy tovább adod. Jelenleg a polic-mediklinikára szeretnék eljutni, ahol csinálnak Voll tesztet és tudtommal immunterápiát is, de ezeknek a dolgoknak is mind saját magam jártam utána. Körülöttem senki nem tud semmit, még az allergia fogalmával sincsenek tisztában az emberek, a hisztaminintoleranciát pedig végképp nem tudom elmagyarázni senkinek. Kívülről nem nagyon látszik rajtam semmi csak annyi, hogy nem hízom meg néha a bőr problémák, de belül vannak azért gondok testileg és lelkileg is már közel 9 éve és egyre súlyosbodott..

2013. dec. 18. 00:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Vitamint csak ilyen pezsgőtablettát ittam, de később mondták többen is, hogy az nem túl egészséges. C vitamint, B6-ot, cinket, magnéziumot és kalciumot.

Jelenleg béres Kalcium 500mg és Magnézuim + B6-ot szedtem 250mg-osat mindegyikből reggel egy felet és este egy felet. C vitamint még olyat szoktam inni napi 2x, hogy tiszta aszkorbinsavat napi minimum 2x egy púpos kávéskanállal. Az az adag kb. 1,5-2g lehet.

Most ezt próbálom ki:

[link]

2 naponta veszem be az adagot folyamatosan. Elég nagy dózis. 6 kapszulából áll egy adag, reggel 2, délben 2 és délután kettőt veszek be, hogy ne egyszerre terheljem a szervezetem.

Közepesen mozgalmasak a hétköznapjaim, mert nem amikor sokat dolgozom számítógéppel, de van amikor közepes vagy kemény fizikai munkát csinálok munkahelyen vagy itthon.

Hízni nem nagyon tudok, de ez részben szerintem betudható annak is, hogy kb, egy éve nem eszem kenyeret egyáltalán, sem semmilyen gabonát csak nagyon ritkán amikor nem tudok ellenálni. De zsíros dolgokat sem. Pulyka húst és marhát szoktam ritkábban, de inkább zöldségek és kis mennyiségben tejtermék.

2013. dec. 24. 00:19
 12/13 anonim válasza:

Szia! Én a Kyani Sunrise-t tudom ajánlani neked, csak természetes anyagokat tartalmaz és az íze is nagyon finom (folyadék) minden nap reggel kell inni egy tasakkal éhgyomorra.

[link]

2014. jan. 2. 23:11
 13/13 fbori válasza:

Nem , vagy egyedul. Kisfiam 9 eves lesz. O az eddig nezett novenyi eredetu etelekre mindre allergias , kiveve a kakaot,a gombat es az olivabogyot. Ezenkivul allergias az osszes pollenre amit eddig meg tudtam nezetni. A teszteket vervetel alltal vegeztek , a specifikus ige-t nezve. Tehat tudom , hogy 30 fele etelre es 8 fele pollenre allergias.

Sok csalodas , sok elkoltott penz kiseri ezt a betegseget , nem beszelve a rengeteg munkarol a konyhaban . En nem tudom elmondani hogy barmelyik orvostol kaptam volna hasznalhato segitseget , legfeljebb nemelyiktol megertest . A legoszintebb az az orvos volt azki ingyen megmondta hogy aki erre gyogyirt talal az megkapja a Nobel dijat.

Amennyire csak gyoztem , megprobaltam megismerni kitapasztalni ezt a betegseget.

Teny , hogy amiota tudunk az elelmiszer allergiarol es odafigyelunk mit eszik , azota a pollennek alig okoznak leguti problemakat .

Egy novenyben tobbfele allergen is van . Van ami hokezelessel lebomlik . Az allergenek nagyobb resze a gyumolcsok heja alatt van , ezektol hamozassal megszabadulunk . Sajnos a legtobb vitamin is a hej alatt van.

Milanoban talaltam olyan helyet ahol meg lehet nezetni egy elelmiszerben melyik allergen okoz allergiat. pl a sargarepaban 3 felet neznek. Ha az embernek szerencsje van es csak arra allergias ami a hore bomlik, akkor fozve megeheti. Sokba kerulnek ezek a tasztek.

Most olvasok egy konyvet , 2 eves szigoru celzott dieta mellett a belflora regeneralodik es megszunik az elelmiszer allergia . Nem tudom meg hogyan birnam ezt megvalositani egy kozossegbe jaro gyereknel.

Te most hogy vagy?

2015. jún. 2. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!