Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Létezik-e felnőttkorban...

Létezik-e felnőttkorban kialakuló új ételallergia?

Figyelt kérdés
Kb. 1,5 hete voltam folyamatosan csalánkiütéses (elsősorban a végtagjaimon), iszonyúan viszketek és a legtöbb esetben a legnagyobb lehetséges dózisú antihisztamin sem tartja vissza a kiütéseimet. Ma végre második napja voltam tünetmentes. Eddig egy műzlire gondoltam, ez volt az egyetlen új dolog, amit ettem, minden más ételem olyan volt, amiket évek óta napi/heti rendszeresen eszek (nem túl változatos az étrendem), de ma ismét visszajöttek a kiütéseim és erős a gyanúm, hogy a dió miatt (amellett kenyeret, zacskós leves és szalámit ettem egy kis házi savanyúsággal). Ahogy visszagondolok, a problémáim kezdetekor nem csak műzlit, hanem pisztációt is ettem. Elképzelhető, hogy felnőttkorban (24 évesen) jelentkezik először durva allergiás reakció a diófélékkel szemben? Heti rendszerességgel kerülök kapcsolatba földimogyoróval, pisztáciával, vagy dióval. Az allergia durva csalánkiütésekkel jelentkezett, mellette megjelent néhány vitilligós folt a hátamon a 6. nap után (a családban van több embernek vitilligója, nekem ezek a foltok az elsők) és fulladok, amikor elöntenek a kiütések. A kiütések fájnak is, nem csak viszketnek és vannak fehér csalánkiütésre hasonlító kiütéseim is néha a derekamon. Többször mentem vissza az orvosomhoz, hogy normális-e, ha már nem eszem az allergént több, mint egy hete, de még mindig nem tudom abbahagyni az antihisztamint, de nem problémázott rajta, csak hazaküldött. Szóval a felnőttkorban kialakuló ételallergia lehet ilyen? Kialakulhat egyáltalán ilyen? 80g pisztácia, vagy néhány szem (10-12) alakított ki ilyen erős allergiát ha azok voltak, vagy keressek tovább, hogy mi más okozhatja még?

2013. dec. 4. 04:44
1 2
 11/15 automatakoktel ***** válasza:

Van vagy 30000 féle féreg, a legkisebb 29 nanométeres. Nem mind a gyomorban van.

A WHO szerint minden negyedik ember férges. (szerintem jóformán mindenki)

Én a tapeworm diétát ismerem, ahol pozitív hatásai miatt használják. Nem mondom én azt hogy úgyahogy van rossz, de azert örülnék ha bennem nem lenne. :)

2013. dec. 6. 18:14
 12/15 automatakoktel ***** válasza:
Amúgy gondolom a maláriát nem tartod egészségesnek? Mondjuk az pár óra leforgása alatt tényleg megszüntet mindenféle allergiás problémát. :)
2013. dec. 6. 23:28
 13/15 anonim ***** válasza:

Sosem mondtam, hogy egészséges.

Viszont fura, hogy miért nem féreghajtóznak minden allergiás embert. Hmm... nem is értem. Biztos nem világosítottad még fel az orvosokat, azért ilyen tájékozatlanok.

2013. dec. 7. 08:54
 14/15 automatakoktel ***** válasza:
Nahh jólvan te fikagép. Befejeztem veled a kommunikációt.
2013. dec. 7. 10:59
 15/15 anonim ***** válasza:

igen, lehet,

anyukámnak 60 éves korábankezdődött.

Tartósítószerek és fertőtlenítők (ételben, ételen, gyógyszerben).

Lehetsz diófélére is allergiás,

de ha nem arra, akkor bármilyen ételben lévő tarsítóra. Anyum nem ehet tartóskenyeret (szorbinsav), bolti tejet, vajat, margarint, tejfölt, sajtot, felvágottat, a tőkehúst lepermetezik, fertőtlenítik, stb.

Min él ? maga süti a kenyeret, vállalkozói tej,túró,

a sajtot maga csinálja, főtt zöldség, gabona. A húst nagyon megmosom, mert neki mosás közben is gyulladt, ekcémás lesz tőla a kézbőre !!! :(

A szalámi is gyanús, a levesport pedig ELEVE FELEJTSD el!

Kínai fűszer is lehet benne, a fűszerek is válthatnak allergiás reakciót.

2015. febr. 21. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!