Hormon gond, vagy allergia?
Figyelt kérdés
Augusztus óta hihetetlen mennyiségű pattanás jelent meg a hátamon. 28 éves nő vagyok, nem igazán tartom indokoltnak, nem volt az elmúlt tíz évben jellemző rám a pattanásosodás. Tavaly ugyanebben az időszakban óriási csalánkiütéseim voltak ugyancsak a hátamon. Hónapokig kerestem az okát de semmi. Van valakinek ötlete, hogy mi okoz ilyesmit?
Előre is köszönöm.
2013. nov. 25. 19:05
1/9 anonim válasza:
Utána kéne gondolnod nem volt-e akkor és most valamilyen fertőzésed(vírus,baktérium),akárcsak egy kis nátha,torokfájás,gyomor-,bélrendszeri probléma. Kórokozók is tudnak e szervezetből ilyen reakciókat kiváltani. Klasszikus allergiás okra(gyógyszer,atka,fémek,stb.) nem gondolnék,mert azok maradnának a csalánszerű kiütéseknél,esetleg ekcémánál.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem voltam beteg mostanában. Még megfázva is elég ritkán vagyok. A tusfürdő váltás nem valószínű, hogy ilyet okoz?
Az a baj, hogy hiába megyek dokihoz. Csak találgatnak hónapokig.
2013. nov. 25. 20:52
3/9 anonim válasza:
Mindenki csak találgatni tud,mert különböző okok ugyanolyan panaszokat tudnak csinálni (főleg a bőrgyógyászati betegségeknél). Ettől még el kéne kezdeni a vizsgálatokat.
4/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy igazad van. Párom is azt mondja, hogy menjek már orvoshoz. Én mindig abban bízom, hogy magától elmúlik előbb-utóbb.
2013. nov. 26. 07:31
5/9 anonim válasza:
Szia! A bőrön megjelenő elváltozásoknak általában belső okai vannak.Lehet akár gyógyszer mellékhatása is.A tusfürdőben, mosószerben stb lévő kemikáliák is okozhatnak problémákat, ezért érdemes természetes, gyógynövény alapú termékekkel ápolni a bőrünket is.Egy méregtelenítés is segíthetne belsőleg, illetve a stailizált aloe verát és propoliszt tartalmazó krém külsőleg.Jobbulást!
6/9 A kérdező kommentje:
Szia! Egy ideje már fontolgatom, hogy méregtelenítést kellene csinálni. Még sosem próbáltam.. Viszont a párommal babát szeretnénk és minden hónapban az tart vissza, hogy nem tudom,hogy sikerült-e összehozni a kis jövevényt és amíg nem érkezik el a következő menstruáció, addig sem gyógyszert nem merek bevenni (fájdalomcsillapítót, lázcsillapítót stb.) sem olyan készítményeket nem merek használni, amik esetleg hathatnak a babára. Így aztán a folyadék kúrák és mindenféle méregtelenítések mellőzve vannak. Bár fogalmam sincs, hogy lenne-e hatásuk a babára...
2013. nov. 26. 17:32
7/9 anonim válasza:
Szia!Megfelelő gyógynövényekkel méregteleníts, az a babaváráshoz is hasznos és nem hogy árt, de még jótékony is neki, ajánlják.Meg érdemes felkészíteni, feltőlteni a szervezetedet vitaminokkal, ásványi anyagokkal.Sok jó tapasztalat van velük.Van egy újságban egy szülésznői cikk a babavárásra való felkészülésről és esetleg ha érdekel, akkor szívesen beszkennelem és elküldöm Neked emailben.
8/9 A kérdező kommentje:
Szia!
Azt nagyon megköszönném, érdekel a dolog.
2013. nov. 27. 09:23
9/9 anonim válasza:
Szia!Adj egy email címet és küldöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!