Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Ha hason fekszek, folyik az...

Ha hason fekszek, folyik az orrom, hanyattfekvés után meg a fejem fáj. Részletek lentebb! Mitől van ez? 27/F

Figyelt kérdés

Az idei év kivételével nekem soha nem volt még komolyabb fejfájásom, amire emlékeznék. Viszont idén furcsa problémáim vannak. Idén szeptemberben emlékeszem, hogy egyszer elkaptam egy kisebb vírust. A fejem jobb oldala iszonyatosan fájt tőle minden délelőtt 8-tól 10 óráig, utána viszont elmúlt.

A múlt hónapban viszont emlékeszek több olyan napra, hogy reggeltől egész nap fájt a fejem. De nem a teteje, vagy két oldalt szimmetrikusan, hanem a jobb arcféltekem körül hol a homlokom, hol az állkapcsom körül, mintha a fogom fájna, de így összességében az arcüregem körül "járkált" a fájdalom. Egész nap fájt, majd egy meleg fürdő közben, amikor előre hajoltam, elmúlt. Azt gondoltam, hogy aznap elfeküdtem magam, és azért volt mindez.

Utána 1-2 héttel később megint előjött ez a fejfájás (de inkább arcüreg körüli fájdalom), miután előző nap este/éjszaka hanyatt feküdtem kicsit jobbra billenve.

Utána egy-két nappal később egyik este, közvetlenül miután vizet ittam, lehajoltam, és kissé jobbra fordultam, úgy éreztem, mintha vérezne az orrom, de víz csöpögött ki. Ez utána többször is előfordult.

A lényeg az, hogy amikor az ágyban hason fekszek, és kissé jobbra fordítom a fejem, tehát a bal arcommal érek a párnához, akkor közvetlenül ivás után folyik az orrom. Amikor meg, ha sokáig az ellentétes helyzetben vagyok, tehát hanyatt fekve, és kissé jobbra fordulva, akkor megfájdul a fejem az arcüregem körül. Nem győzöm most már éjszakánként elkerülni ezt a pozíciót.

Mitől van ez, és miért alakult ki? Van-e az orr, és az arcüreg között közvetlen összeköttetés? Remélem ez nem egy rákos daganat!!!

2013. nov. 21. 18:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az orrfolyást leginkább nátha okozza,de a te esetedben leginkább allergiát mondanék,de természetesen vírusos fertőzés is állhat a háttérben,leginkább rhinovírus fertőz a felnőttek körében,a vírus okozta betegség az orrfolyáson kívül járhat fejfájással is.De természetesen nagy esélye van az arcüreggyulladásnak,amikor is az arckoponya üregei(sinusai) váladékkal teletek,ez egy szövődményes betegség,,,lehet,h neked nem egy kevésbé helyesen kezelt megfázásból alakult ki,hanem orrpolip,orrsövényferdülés vagy az arcközép-csontjaid rendellenessége miatt, a orrüregbe a félholdnyílás elzáródik,aminek a sehítségével az arcüreg az orrüregbe nyílik,így a váladék kevésbé tud kifolyni,fennálhat orrfolyás,fájdalom az arcüregnél,ami nyomás hatására fokozódik,illetve fejfájás is a feszülő arcüreg miatt,,,ne aggódj nincs semmilyen daganatos megbetegedésed:)azt javaslom,hogy menj el a fül-orr-gégészetre,ott majd elküldenek orrmelléküreg röntgenre,illetve csináltass allergiavizsgálatot is,,,javaslom a Nasonex orrspray-t vagy a Nasopax orrspray-t,,,ha még van kérdésed,akkor nyugodtan írj!:))

2013. nov. 23. 23:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Amúgy az orrsövényferdülésre gondoltam most a napokban elsősorban, mert valami ott eleve nem szimmetrikus.

2013. nov. 24. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:
:))az első válaszoló vagyok,mindenképp menj el egy fül-orr-gégészhez,a torkodba,garatodba nem folyik le váladék?
2013. nov. 24. 13:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Torkomba, garatomba nem.
2013. nov. 24. 13:13
 5/6 anonim ***** válasza:
még mindig én vagyok,,,egy orrmelléküregről készült röntgenfelvétel vagy egy orrendoszkópos vizsgálat sok mindent kimutat,de nem kell megijedni,komolyabb,gyógyíthatatlan betegséged nincs:))jobbulást:)
2013. nov. 24. 13:28
 6/6 A kérdező kommentje:
A Széchenyi fürdő gyógyvize, és az ottani szauna óta ez a problémám megszűnt!
2014. febr. 28. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!